Cristian Tudor Popescu, despre Firea si vinieta Oxigen: „A castigat capital electoral pentru ca a dat foc si l-a stins”

608

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre „referendumul” facut pe Facebook de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, cu privire la vinieta Oxigen. Motivul: edilul si-a dat seama ca va castiga mai multe voturi de la cei care nu vor sa plateasca pentru reducerea poluarii, spune gazetarul.

„Referendum pe vinieta Oxigen: Vreti sa dati niste bani ca sa mergeti cu masina, stimati cetateni? Bineinteles ca l-a facut pe Facebook, sunt lucruri care nu se pot supune unui referendum, taxele fiind unul dintre acestea. Oamenii au si ei o capacitate redusa – bucurestenii au o capacitate redusa de a-si gandi fiinta sub specia duratei lungi. Ei se gandesc la ziua de maine. S-ar putea sa mori maine, din pricina substantelor pe care le bagi in plamani si care iti ajung in creier, care iti ajung in ficat, din aerul capitalei noastre dragi. Cand mor? Nu stiu. Pana atunci macar sa fiu satul, sa mai mananc un gratar, mai beau o bere si dupa aia toti murim”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Gabriela Firea „a venit cu asa-zisul referendum pe Facebook si bineinteles ca a obtinut rezultatul pe care stia foarte bine ca-l va obtine. 90% sa nu se plateasca, sa mergem cu masinile alea care amintesc eventual de autobuzele cu care erau gazati evreii la Auschwitz si sa nu dam bani”, a adaugat gazetarul.

in opinia sa, oamenii nu vor accepta sa dea bani pentru reducerea poluarii.

„Ei ca ei, bucurestenii, dar copiii lor, care sunt jos, la nivelul asfaltului, unde se asaza cel mai dens strat de poluant. si ce daca respira? Sa nu platim noi! Doamna Firea a mizat pe asta, acum spune ca poporul nu vrea si in felul asta scapa. Firea a aruncat chestia asta, zicand: dom’le, cu asta castig primaria, ca rezolv poluarea din Bucuresti. Dupa care si-a zis: stai, ca nu cu poluarea castig, castig cu astia care vor sa mearga oricum cu masina, chiar daca vor muri maine. si a schimbat-o, acum nu mai trebuie sa introduca legea asta care si asa era foarte complicat de introdus, era o problema pentru doamna Firea, era cu avize, de aia a dat-o la amanare. si acum a castigat capital electoral pentru ca a dat foc si l-a stins”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

!-- Composite Start -->
Loading...
<