Acasă Stirile zilei Cristian Gog a câştigat finala Românii au talent! Vezi VIDEO cu mentalistul...

Cristian Gog a câştigat finala Românii au talent! Vezi VIDEO cu mentalistul care a ignorat moartea!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cristian Gog a câştigat marele premiu de 120.000 euro în finala Românii au talent după ce a prezentat un număr de magie prin care a adresat „o provocare morţii”.

„Vă întreb, dacă aţi avea o singură şansă de a vă îndeplini visul, aţi profita de ea? Aţi încerca să vă depăşiţi limitele? Cât de departe aţi fi dispuşi să mergeţi?”, a întrebat el juriul şi publicul. „În această seară voi risca totul. Îmi voi risca viaţa. Pentru număr, am nevoie de ajutorul unui medic specialist. Voi aduce în direct o provocare morţii!”, a spus Cristian Gog.

El a explicat că vrea să le arate tuturor ce se petrece în corpul său, supunându-se unui test ce măsoară impulsurile electrice ale inimii (EKG). La un moment dat, Cristian Gog şi-a redus pulsul la zero, iar aparatul a arătat lipsa activităţii cardiace, fapt care a uluit atât juriul cât şi publicul prezent la marea finală a show-ului.

Ulterior, Cristian Gog a deschis o servietă cu cifru în care se afla un plic sigilat, întrebându-i pe juraţi ce cred că se află în plic. Ulterior, el a desigilat plicul, din care a scos trei coli pe care le-a arătat publicului. Pe colile respective scria exact ce spusese fiecare dintre juraţii de la „Românii au talent” cu câteva secunde înainte. Astfel, Cristian Gog a dovedit că poate citi gândurile oamenilor.

Cei trei juraţi – Andra, Andi Moisescu şi Mihai Petre – l-au aplaudat în picioare pe Cristian Gog. „Nu am cuvinte, m-ai şocat”, a spus speriată Andra. „Sincer, eşti preferatul meu, aş vrea să fii tu câştigător”, i-a spus şi Andi Moisescu.

Ulterior, după anunţarea rezultatului final, a venit rândul lui Cristian Gog să nu îşi mai găsească cuvintele. „Dacă atunci când am făcut actul (în timpul finalei, n.r.), am rămas fără bătăi ale inimii, acum am rămas fără cuvinte. Vă mulţumesc din suflet”, a spus Cristian Gog.

Cine este Cristian Gog?

Cristian Gog s-a născut pe 27 august 1981, în oraşul Câmpeni, judeţul Alba. Mama sa a fost, pe rând, croitoreasă, agent de asigurări şi educatoare. În schimb, tatăl său a fost pompier, dar şi-a schimbat locul de muncă atunci când Cristian a început şcoala generală. Atras de un salariu mai mare, el a ales să devină miner la mina din localitatea Baia de Arieş.

Cristian spune că a avut o copilărie fără evenimente majore , singurul lucru inedit fiind acela că la vârsta de aproximativ 4 ani a avut ghinionul să lovească o minge cu piciorul, nemaiputând călca pe acel picior câteva luni de zile. Potrivit lui Cristian, niciun medic nu a reuşit să-i vindece piciorul, el reuşind să poată merge din nou după ce a apelat la „un leac băbesc – aţa de scrântit”.

Acesta a fost primul incident „magic” din viaţa lui Cristian Gog, care a urmat clasele primare, şcoala generală şi liceul (secţia de informatică) la Baia de Arieş. A urmat cursurile Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, secţia Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor, dar şi un master în Administrarea afacerilor, la aceeaşi universitate.

„Chiar dacă nu am fost studentul model, am reuşit să fiu apropiat de anumiţi profesori din cadrul universităţii. Aceştia au acceptat pasiunea mea pentru iluzii şi nu erau deranjaţi că în timpul orelor de curs făceam mereu exerciţii de prestidigitaţie cu monede sau cărţi de joc”, spune Cristian Gog.

După terminarea masteratului şi având în vedere „multiplele posibilităţi” care îi sunt oferite în România unui proaspăt absolvent de facultate şi masterat, Cristian Gog a plecat din ţară. A ales Grecia deoarece tatăl său se angajase acolo, după ce fusese disponibilizat de la mina din Baia de Arieş.

 

A muncit la o fermă de păsări

„Am lucrat împreună la o fermă de păsări lângă oraşul Corinth, iar după aproximativ un an ne-am întors în ţară. La nici două săptămâni, m-am angajat în Cluj-Napoca la o firmă de producţie şi vânzare de software, deoarece prietena mea tocmai începuse doctoratul în acest oraş”, a explicat Cristian Gog, precizând că ulterior s-a căsătorit cu prietena lui şi urmează să aibă împreună un copil.

 

Pasionat de şah, schi, dans

Cristian Gog a avut numeroase preocupări şi pasiuni încă din copilărie. A fost atras pe rând de şah, schi, dans (în special breakdance), muzică şi pescuit. Pasiunea pentru magie şi iluzii o are tot de la o vârstă fragedă.

„Tatăl meu mi-a trezit interesul pentru acest domeniu arătându-mi nişte mici trucuri cu cărţi, monede şi chibrituri. Erau exact acele trucuri ştiute de toată lumea, dar se pare că asupra mea au avut puţin mai mare impact. Prima carte de magie pe care am pus mâna a fost scrisă de Aurel Iosif (Iozefini tatăl). Am găsit-o când eram în clasa a zecea într-un anticariat din Cluj, după vreo doi-trei ani de căutări. Erau explicate anumite tehnici de bază în ceea ce ţine de manipularea monedelor, a cărţilor de joc şi a ţigărilor (…) Marea mea pasiune au fost cărţile de joc deoarece erau cel mai accesibil lucru cu care puteam să fac magie (…) Aveam zile în care stăteam în faţa oglinzii câte şase-şapte ore, încercând să fac să dispară din vârful degetelor nişte mingi de ping-pong”, a explicat Cristian Gog.

În anul al doilea de facultate, Cristian Gog a descoperit, prin intermediul internetului, mentalismul.

„Deşi nu înţelegeam încă exact despre ce era vorba, am văzut ceva video-uri cu nişte mentalişti, tot iluzionişti, dar unii ale căror iluzii erau ceva mai neconvenţionale. Aceştia dădeau impresia că pot să citească gânduri, să prezică viitorul sau să demonstreze anumite fenomene considerate paranormale. Dintr-o dată au dispărut cărţile de joc, monedele sau alte obiecte special folosite în trucuri, deoarece tot ceea ce făceau oamenii respectivi „parea real”. Aşa a apărut pasiunea mea pentru mentalism!”, a mai spus Cristian Gog.

 

Robowave şi Rubik pe podium

Pe următoarele două locuri în finala „Românii au talent” s-au situat Mihai Petraiche şi Cristian Leana.

 

Mihai Petraiche a stârnit aplauzele tuturor prin dansul său robowave, în timp ce Cristian Leana a înregistrat o premieră mondială – a rezolvat trei cuburi Rubik, în condiţii inedite: a lucrat cu o singură mână, legat la ochi, în timp ce un „sabotor” îl uda cu o stropitoare sau îi arunca fulgi scoşi dintr-o pernă peste cuburi.

În finala „Românii au talent” au luptat şi Lil Motion, Vasile Godja, X-treme Brothers, Radu Ionescu, Alexe „Krem” Răzvan, Aset Crew, Loredana şi Cristian Fieraru, BarSession, Oana Lianu, Trio Zamfirescu, Gigel Frone şi No Limit.

Invitatul special al finalei „Românii au talent” a fost Razy Gogonea, românul care a făcut senzaţie cu mişcările sale la „Britain’s Got Talent”. Andra a încântat şi ea audienţa de la „Românii au talent” nu doar ca jurat, ci şi ca invitat special al emisiunii. Gazdele show-ului au fost Pavel Bartoş şi Smiley.