Acasă Politic Crin Antonescu: Cer procurorului general explicatii publice in legatura cu cercetarile masive...

Crin Antonescu: Cer procurorului general explicatii publice in legatura cu cercetarile masive pe care le fac procurorii! Citeste toate declaratiile presedintelui interimar!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele interimar, Crin Antonescu, ii cere procurorului general, Laura Codruta Kovesi, sa ofere public explicatii legate de scopul, mijloacele si natura cercetarilor masive pe care le fac procurorii in ultimele zile in legatura cu desfasurarea referendumului.

Declaratiile lui Crin Antonescu:

• Cand esti simplu cetatean incalci Constitutia daca incalci niste legi. Traian Basescu nu avea cum sa incalce Constitutia ca un presedinte, pentru ca nu este presedinte. Din punct de vedere juridic, este in regim de simplu cetatean, de om politic oarecare. Nu are o functie in stat prin care sa incalce Constitutia.

• Astept de la procurorul general, de la presedintele CSM si de la ministrul Justitiei raspunsuri urgente, pentru ca un numar mare de cetateni sunt ingrijorati.

• Nu sunt de acord cu cererea lui Ponta ca Basescu sa nu mai terorizeze cetatenii. Sper ca este doar o vorba de polemica politica si nu o vorba de ministru al Justitiei.

• Ii cer lui Victor Ponta, ministrul interimar al Justitiei, sa sprijine acest demers de clarificare.

• Ii cer public presedintelui CSM sa convoace o sedinta a acestui for, in care sa discutam si sa ne lamurim asupra acestor aspecte.

• Cer de urgenta ca procurorul general sa ofere explicatii publice despre aceste cercetari. Fac acest lucru in calitate de presedinte care are niste obligatii.

• Este o ancheta fara precedent cu un scop politic si ii are in vedere pe cei care s-au prezentat la vot la referendum. Nu formulez niciun fel de acuzatie la adresa Parchetului si la masurile pe care le intreprinde. Nu impiedic in niciun fel desfasurarea cercetarilor. Avand insa in vedere amploarea acestor cercetari, cer procurorului general sa ofere explicatii publice in legatura cu natura, mijloacele si scopul acestor cercetari. Seful acestei instante are datoria sa informeze opinia publica.