Crestinismul va fi sufocat. Islamul va fi cea mai raspandita religie din lume! Vezi cand! – Cap Limpede

Crestinismul va fi sufocat. Islamul va fi cea mai raspandita religie din lume! Vezi cand!

Un studiu realizat de Pew Research Center, citat de ziare.com. arata ca, desi crestinismul este acum cea mai raspandita religie, cu 2,2 miliarde de adepti in intreaga lume, reprezentand aproape o treime din populatia Terrei, in curand Islamul il va detrona.

In prezent, Islamul are aproximativ 1,6 miliarde de adepti (23 la suta din populatia planetei), insa, gratie unor diferente care tin de media de varsta si fertilitate, proportia se va schimba radical, arata studiul intitulat „Viitorul religiilor lumii”, citat de The Fiscal Times.

Click pe aceeasi tema:  Nasterea Maicii Domnului! Ce trebuie sa faci si ce nu ai voie sa faci de Sfanta Maria Mica!

Cercetatorii prognozeaza ca, exceptand budistii, fiecare grup religios major se va extinde in urmatorii 35 de ani, dar adeptii Islamului se vor inmulti mai repede decat ai celorlalte credinte. De fapt, musulmanii se preconizeaza ca vor creste numeric mai mult decat populatia lumii ca intreg.

Raportul Pew Research Center preconizeaza ca pana in 2070 Islamul va fi cea mai raspandita religie din lume.

Este de asteptat ca populatia globala sa creasca la 9,3 miliarde pana in anul 2050, insa numarul de musulmani – o populatie mai fertila si relativ tanara – este de asteptat sa ajunga aproape egal cu numarul de crestini. Apoi, cam prin anul 2070, Islamul va fi cea mai mare religie din lume, depasind crestinismul.

Click pe aceeasi tema:  Descoperirea care schimba istoria crestinismului! Unde s-au nascut si au propavaduit apostolii Petru, Andrei si Filip!

In schimb, raportul Pew estimeaza ca numarul de atei si agnostici va creste in termeni absoluti, dar va scadea ca procent din populatia lumii, de la 16 la suta in 2010 la 13 la suta de la mijlocul secolului in curs.

Pe de alta parte, pana in 2050, crestinii nu vor mai fi majoritari in unele state, cum ar fi Australia, Franta, Olanda, Noua Zeelanda si Marea Britanie.

Prognoza Pew se bazeaza pe previziunile demografice pentru 234 de tari.

Click pe aceeasi tema:  Daca intelegi acest text vei pune capat suferintei pentru totdeauna!

musulmani

sursa: ziare.com

spre