Acasă Stirile zilei Credinta te face mai puternic in fata depresiei!

Credinta te face mai puternic in fata depresiei!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Credinta ar putea fi motivul pentru care oamenii sunt mai puternici in fata depresiei, potrivit unui studiu al cercetatorilor de la Universitatea Columbia, informeaza dailymail.co.uk.

In timp ce studiul sugereaza o asociere intre grosimea tesutului cerebral si spiritualitate, nu se poate spune ca aceste sectiuni mai groase de tesut cerebral ii fac pe oameni sa fie religiosi sau spirituali, arata oamenii de stiinta.

S-ar putea sugera, totusi, ca faptul de a fi religios poate imbunatati rezistenta creierului in fata depresiei intr-un mod fizic, mai spun oamenii de stiinta.

„Convingerile si starile noastre de spirit sunt reflectate in creier si, cu ajutorul unor tehnici imagistice, putem incepe sa vedem acest lucru”, a declarat Myrna Weissman, profesor de psihiatrie si epidemiologie la Universitatea Columbia, unul dintre autorii studiului.

„Creierul este un organ extraordinar. Nu doar controleaza, dar este controlat de starile noastre de spirit”, a mai spus Weissman.

Anterior, cercetatorii au descoperit ca oamenii care spun ca sunt religiosi sau spirituali prezinta un risc mai scazut de a dezvolta depresie.

De asemenea, cercetatorii de la Universitatea Columbia au descoperit ca persoanele cu un risc crescut de depresie au cortexul mai subtire in comparatie cu cei cu un risc scazut de a dezvolta aceasta tulburare.

Pentru acest studiu, cercetatorii au intervievat un numar de 103 adulti, cu varste cuprinse intre 18 si 54 de ani, privind importanta religiei si spiritualitatii si frecventa cu care au participat la servicii religioase in ultimii cinci ani.

Totodata, oamenii de stiinta au scanat creierul participantilor, pentru a vedea cat de gros este cortexul lor. Toti participantii au fost copii sau nepoti ai unor persoane care au participat la un studiu anterior despre depresie.

In unele cazuri, exista o istorie familiala in ceea ce priveste depresia, asa ca despre acestia s-a crezut ca riscul de a dezvolta aceasta tulburare este mai mare. Altii, fara istorie familiala, au servit ca grup de comparatie.

Cercetatorii au descoperit ca importanta religiei sau spiritualitatii pentru un individ – dar nu mersul la biserica – este asociata cu un cortex mai gros.

Sursa: mediafax.ro