Credinciosii ii praznuiesc astazi in CALENDARUL ORTODOX pe Sfintii Apostoli Apelie, Stahie, Amplie, Urban, Aristobul si Narcis! – Cap Limpede

Credinciosii ii praznuiesc astazi in CALENDARUL ORTODOX pe Sfintii Apostoli Apelie, Stahie, Amplie, Urban, Aristobul si Narcis!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Sfantul Stahie a fost pus episcop in Bizant de catre Sfantul Apostol Andrei si a zidit o biserica in Arghiropoli, impreuna cu Sfantul Andrei. Apoi a adunat pe multi credinciosi si ii invata mantuitoarea viata. Ostenindu-se saisprezece ani in acea nevointa pentru mantuirea omeneasca, a raposat cu pace.

Amplie si Urban au fost pusi episcopi de catre acelasi sfant, Andrei. Amplie a fost episcop in Diospoli, iar Urban a fost episcop in Macedonia. Ei, propovaduind pe Hristos si pe idoli pierzandu-i, i-au ridicat asupra lor pe evrei si pe elini si, fiind ucisi de catre acestia, si-au impletit lor cununa muceniceasca.

Narcis a fost episcop in Atena, Apelie in Ieraclia si Aristobul in Britania, propovaduind Evanghelia lui Hristos, iar dupa multe osteneli si nevointe si-au dat fericitele lor suflete in mainile Domnului.

Loading...

Sursa: crestinortodox.ro

Credinciosii ii praznuiesc astazi in CALENDARUL ORTODOX pe Sfintii Apostoli Apelie, Stahie, Amplie, Urban, Aristobul si Narcis! was last modified: octombrie 31st, 2014 by Elena Tudor

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close