Acasă Cultura Calendar Ortodox Credinciosii ii praznuiesc astazi in CALENDARUL ORTODOX pe Sfintii Apostoli Apelie, Stahie,...

Credinciosii ii praznuiesc astazi in CALENDARUL ORTODOX pe Sfintii Apostoli Apelie, Stahie, Amplie, Urban, Aristobul si Narcis!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Sfantul Stahie a fost pus episcop in Bizant de catre Sfantul Apostol Andrei si a zidit o biserica in Arghiropoli, impreuna cu Sfantul Andrei. Apoi a adunat pe multi credinciosi si ii invata mantuitoarea viata. Ostenindu-se saisprezece ani in acea nevointa pentru mantuirea omeneasca, a raposat cu pace.

Amplie si Urban au fost pusi episcopi de catre acelasi sfant, Andrei. Amplie a fost episcop in Diospoli, iar Urban a fost episcop in Macedonia. Ei, propovaduind pe Hristos si pe idoli pierzandu-i, i-au ridicat asupra lor pe evrei si pe elini si, fiind ucisi de catre acestia, si-au impletit lor cununa muceniceasca.

Narcis a fost episcop in Atena, Apelie in Ieraclia si Aristobul in Britania, propovaduind Evanghelia lui Hristos, iar dupa multe osteneli si nevointe si-au dat fericitele lor suflete in mainile Domnului.

Sursa: crestinortodox.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos