Acasă Timp liber Spiritualitate Credinciosii ignora avertismentul de la mormantul lui Arsenie Boca!

Credinciosii ignora avertismentul de la mormantul lui Arsenie Boca!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Manastirea Prislop a devenit unul dintre cele mai cautate locuri de pelerinaj din tara. Agentia de turism a Patriarhiei, Basilica Travel, organizeaza lunar pelerinaje la mormantul celui considerat Sfantul Ardealului, iar multi credinciosi vin pe cont propriu sa simta minunile lui Arsenie Boca.

In zilele de sarbatoare, numarul celor care ajung la Prislop depaseste cateva zeci de mii de oameni. Desi credinciosii sunt rugati de maicute sa respecte regulile impuse de manastire, turistii fac abuz nu doar de aparatele foto, ci si de “darnicie”, noteaza Obiectiv.info.

Lacasul de cult are un regulament strict, insa, din prea multa credinta si recunostinta, turistii nu îl respecta: in ciuda pancartelor de avertizare, credinciosii arunca cu bani pe unde apuca, din motive doar de ei stiute.

La o simpla privire se pot observa bani aruncati în grota Sfantului Ioan si in imprejurimile acesteia, in timp ce alti pelerini lasa bancnote si monede la radacina unui copac insemnat cu o cruce sau in ochiul de apa format de paraul ce trece prin curtea manastirii.

Si numarul celor care incalca regulamentul stabilit de manastire nu este deloc mic, tocmai de aceea credinciosii sunt atentionati sa “nu mai arunce bani in padure” sau “pe pamant”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos