Cap Limpede

World

Creatura de pe Pamant care poate supravietui Apocalipsei!

Pe cat sunt de mici, pe atat sunt de rezistente. Minusculele tardigrade au fost numite de oamenii de stiinta drept creaturi indestructibile. Asta dupa ce au descoperit ca este singura specie care poate supravietui oricaror conditii, pana cand Soarele se va stinge.

Desi gandacii erau considerati drept cele mai rezistente vietati, aceste animale nevertebrate de dimensiuni foarte mici (1,5 – 0,1 mm lungime) sunt mult mai puternice si sunt capabile sa supravietuiasca pe planeta si in urmatorii 10 miliarde de ani, indiferent de conditii, potrivit oamenilor de stiinta de la Universitatea Oxford.

Numite si ursi de apa, tardigradele pot supravietui timp de 30 de ani fara apa sau hrana si rezista la temperaturi extreme de pana la 150 de grade Celsius, la adancimile marilor sau la vacuumul inghetat al spatiului cosmic, scrie The Telegraph.

Cercetatorii de la Universitatile Oxford si Harvard au descoperit ca abilitatile lor speciale le pot proteja in cazul unor calamitati care ar putea sterge orice urma de viata de pe Pamant, arata Digi24.

Descoperirea oamenilor de stiinta sugereaza ca aceste creaturi vor supravietui mult dupa ce oamenii vor disparea si ca ar putea exista viata chiar si pe cele mai ostile planete.

„Exista posibilitatea sa mai existe si alte specii asemanatoare in Univers. Astfel, trebuie sa cautam viata pe Marte si in alte zone ale sistemului solar. Daca tardigradele sunt cele mai rezistente specii de pe Pamant, cine stie ce specii exista pe alte planete”, a declarat doctorul Rafael Alves Batista, de la Departamentul de Fizica al Universitatii din Oxford.

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-95755").on("click", function(){ $(".com-click-id-95755").show(); $(".disqus-thread-95755").show(); $(".com-but-95755").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});