Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) a cerut incetarea imediata a folosirii simbolurilor olimpice in scopuri politice dupa ce presedintele suspendat Traian Basescu a aprins o flacara, pe care a numit-o „flacara democratiei”, la finalul mitingului PDL de la Cluj-Napoca.

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) a urmarit cu preocupare evolutia situatiei politice din tara noastra, prin prisma participarii sportivilor romani la Jocurile Olimpice de la Londra. COSR a constatat cu regret utilizarea, fara stiinta sa, a simbolurilor olimpice si anume a tortei, flacarii si stafetei in cadrul campaniei pentru referendum, sub denumirea de «flacara democratiei», cu aluzie directa la cuvantul «olimpic», de catre echipa de campanie a presedintelui suspendat si de catre domnia sa. Sunt incalcate, in felul acesta, prevederile Chartei Olimpice referitoare la proprietatea intelectuala, dar mai ales principiile si valorile olimpismului, care interzic utilizarea acestor simboluri, cu adevarat sacre si universale, in scopuri politice”, se arata in comunicatul COSR.

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman mentioneaza ca folosirea simbolurilor olimpice in scopuri politice risca sa puna sub semnul intrebarii adeziunea Romaniei la valorile universale de respect, egalitate si solidaritate.

„Miscarea olimpica, COSR sunt profund atasati ideii de independenta, dar si de respect fata de lumea politica, cu care doresc sa intretina in permanenta relatii dintre cele mai bune, de partenariat constructiv, in interesul sportivilor, in primul rand, al tinerilor din tara noastra, in general. In acest context, cerem cu fermitate incetarea imediata a utilizarii simbolurilor olimpice in scopuri politice, care risca sa puna sub semnul intrebarii adeziunea cu adevarat a Romaniei, dar mai ales a unora dintre oamenii sai politici, la valorile universale de respect, egalitate si solidaritate, valori olimpice, dar deopotriva valori europene fundamentale”, precizeaza COSR.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.