Acasă Stirile zilei Coronavirus Romania. Bilantul pandemiei de coronavirus a ajuns la 139 de persoane...

Coronavirus Romania. Bilantul pandemiei de coronavirus a ajuns la 139 de persoane infectate! Romania intra in starea de urgenta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In Romania au fost confirmate, pana acum, 139 infectii cu coronavirus. Noua dintre pacienti au fost declarati vindecati si au fost externati. Autoritatile fac apel la populatie sa se informeze doar din surse oficiale si credibile.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, sambata, ca a decis sa decreteze starea de urgenta in Romania incepand de saptamana viitoare, pentru a permite o lupta mai eficienta cu epidemia de coronavirus.

Trei membri PNL au fost infectati de senatorul liberal Vergil Chitac. Acesta a fost vineri confirmat cu Covid-19.

Informatia a fost confirmata in mod oficial de catre Grupul de Comunicare Strategica. Asta inseamna ca Romania intra in scenariul 3, depasind astfel 101 cazuri de coronavirus.

Intrarea in scenariul al 3-lea presupunea, in estimarea initiala, „transmiterea sustinuta pe scara larga, cu cresterea presiunii asupra sistemului de ingrijiri de sanatate (101-2000 cazuri)”.

„Facem precizarea ca o parte din masurile prevazute pentru Scenariul 3 au fost deja adoptate de autoritati, iar la acest moment nu avem confirmarea faptului ca exista o „transmitere sustinuta pe scara larga” a noului coronavirus (COVID-19)”, se arata intr-un comunicat de presa al Grupului Strategic.

in scenariul 3, valabil pentru inregistrarea a 101 pâna la 2.000 de cazuri, se mareste capacitatea de raspuns la coronavirus si se incepe un triaj la fiecare spital: vor fi prioritizate cazurile din epidemie si vor fi amânate cele care nu sunt urgente medicale. Toate spitalele de boli infectioase nu vor mai trata decât pentru Covid-19, bolnavii cu alte afectiuni fiind transferati catre alte centre medicale.

Vor fi marite spatiile pentru tratarea bolnavilor si vor fi adusi medici suplimentari.

De asemenea, vor fi impuse noi restrictii in ceea ce priveste circulatia.

Se vor cauta noi spatii pentru carantina. Este posibila si introducerea carantinei la domiciliu, cu masuri speciale de paza.

Persoanele carantinate institutional se afla intr-unul dintre centrele din Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Craiova, Timisoara si Constanta, iar situatia pe judete/municipiul Bucuresti a cetatenilor infectati cu virusul COVID-19 (coronavirus) se prezinta astfel: Bucuresti (31), Timis (11), Hunedoara (11), Constanta (5), Iasi (5), Caras-Severin (4), Covasna (4), Dolj (3), Brasov (2), Mehedinti (2), Mures (2), Gorj (2), Cluj (2), Neamt (2), Olt (2), Bacau (1), Bihor (1), Buzau (1), Galati (1), Maramures (1), Prahova (1), Suceava (1), Vrancea (1) si Ilfov (1).

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 2.372 de persoane pentru care se efectueaza verificari pentru a depista daca au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 14.049 persoane sunt in izolare la domiciliu si sub monitorizare medicala.

In cursul zilei de ieri, 13 martie , au fost inregistrate 1.453 de apeluri la numarul unic de urgenta 112 si 6.515 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisa special pentru informarea cetatenilor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos