Acasă Sanatate Atentie,romani! Boala data de coronavirus poate lasa urme pe viata chiar si...

Atentie,romani! Boala data de coronavirus poate lasa urme pe viata chiar si pentru cei care se vindeca: Pot pierde pana la 30% din functia pulmonara!

Persoanele care se refac dupa ce au fost bolnave de COVID-19 pot pierde 20-30% din functia pulmonara si avea dificultati atunci cand merg mai repede, potrivit unor medici din Hong Kong.

„Gafaie cand merg un pic mai repede. Unii pacienti pot înregistra o scadere de 20-30% a functiei pulmonare”, a declarat doctorul Owen Tsang Tak-yin, citat de South China Morning Post, conform Mediafax.ro.

Dintre cele peste 137.000 de persoane infectate la nivel mondial, aproape 70.000 si-au revenit.

Efectele pe care le are virusul asupra plamanilor au fost observate de medici din Hong Kong. Acestia au constatat ca la fiecare 12 persoane externate dupa ce au fost bolnave de COVID-19, doua-trei aveau redusa functia pulmonara.

Totusi, este prea devreme pentru a vorbi despre efectele pe termen mediu si lung ale bolii, spun doctorii.

Boala afecteaza în special persoanele varstnice. De aceea Italia, o tara cu o populatie îmbatranita, este afectata atat de puternic de epidemie.

„Dintre cei infectati, majoritatea îsi vor reveni”, a declarat directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Tedros Adhanom Ghebreyesus.