Acasă Utile Copilul tau isi roade unghiile! Vezi ce inseamna asta!

Copilul tau isi roade unghiile! Vezi ce inseamna asta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Nu de putine ori vedem copii care isi rod unghiile sau isi sug degetele, insa putini stiu ce inseamna asta. Potrivit cercetatorilor britanici, aceste doua obiceiuri, pentru care adultii cauta disperati tot felul de metode de a-i convinge pe cei mici sa renunte la gesturile nepotrivite, intaresc imunitatea copiilor.

Ca urmare, medicii britanici le recomanda parintilor sa le permita copiilor sa-si roada unghiile si sa-si suga degetul. in momentul in care copilul isi roade unghiile sau suge degetul intra in contact cu microbii ceea ce este benefic pentru sanatatea micutului, intrucât imunitatea acestuia invata sa reactioneze in mod adecvat la anumite pericole.

Ba mai mult, daca copilul dezvolta cele doua obiceiuri enuntate mai sus, atunci cel mai probabil acesta nu va mai dezvolta diverse alergii sau reactii alergice la maturitate. Alergiile au legatura directa cu imunitatea, sustin cercetatorii britanici. Oamenii de stiinta au monitorizat sanatatea fizica a 1.000 de locuitori din Noua Zeelanda, monitorizarea a debutat chiar de la nasterea acestora.

Prezenta unor obiceiuri proaste, cum ar fi ca ei sa-si roada unghiile si sa-si suga degetul se inregistra la varsta de 5, 7, 9 si 11 ani. Gradul de crestere a riscului de alergii si reactii alergice s-a dezvoltat in intervalul 13 – 32 de ani.

Dupa cum au stabilit cercetatorii britanici, 31% dintre participantii la acest studiu au dezvoltat cele doua obiceiuri proaste, in timp ce 45% dintre copii faceau diverse alergii la varsta de 13 ani. Curios este faptul ca doar 40% dintre copiii care dezvoltau cele doua obiceiuri sufereau de alergii. Aceste date erau valabile si in cazul adultilor.

Sursa: RADOR