Continental, a înregistrat un an profitabil, în 2011, pentru toate operaţiunile sale din România, investind peste 75 milioane de euro şi angajând peste 1.000 de persoane în locaţiile din ţară, conform capital.ro.

De la începutul activităţii concernului pe piața românească, în anul 2000, Continental a investit peste jumătate de miliard şi a generat peste 10.500 de locuri de muncă în cele trei centre de cercetare şi dezvoltare şi şapte unităţi de producţie, din Timişoara, Nădab, Carei, Sibiu, Braşov şi Iaşi.

“În 2012, diviziile Automotive din Continental România vor continua să se dezvolte. Investiţiile vor fi făcute atât în cercetare şi dezvoltare, cât şi în extinderea capacităţii de producţie a fabricilor noastre”, a declarat Christian von Albrichsfeld, directorul pentru Cercetare şi Dezvoltare din România.

Grupul Rubber din România, în a cărui componenţă intră diviziile ContiTech şi Anvelope, dezvoltă şi produce pentru întreaga industrie automotive: anvelope pentru autoturisme cu mărimi cuprinse între 13 şi 17 inci, anvelope UHP (Ultra High Performance) şi VAN, sisteme de servo direcţie şi de aer condiţionat, sisteme hidraulice şi curele de transmisie. Grupul Rubber a investit, până la finalul anului 2011, circa 350 de milioane de euro în România şi a creat peste 5.300 locuri de muncă.

De asemenea, ContiTech a investit în perioada amintită circa 80 de milioane de euro şi a generat 3.600 noi locuri de muncă în România, în timp ce divizia Anvelope a investit, tot anul trecut, în fabrica din Timişoara, peste 51 milioane de euro, iar din 1999 până în prezent suma investită ajunge la peste peste 260 de milioane de euro.

Diviziile Continental sunt furnizori şi parteneri ai celor mai importanţi producători de maşini la nivel mondial şi colaborează cu succes şi cu producătorii locali Dacia şi Ford. Cu o cifră de afaceri de 30,5 miliarde de euro în 2011, Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial.

2 COMENTARII

  1. Sunt eu insumi in tot ce scriu. Doar ca poate in unele airlcote (in special in cele pe care le-am publicat si pe voxpublica) nu am putut sa am un ton personal, 100% deschis. Am abordat mai mult idei si principii sub forma de analiza. Nu e ceea ce am facut pana acum pe blog, insa intr-un loc asemenea celui care este voxpublica.ro, trebuie respectate anumite standarde.A fost o schimbare si pt mine si mi-a fost dat sistemul peste cap intr-o oarecare masura.Un lucru e clar: sunt asa cum sunt, cu bune si rele. Nu incerc sa fac nimanui pe plac (adica nu oamenilor, exceptie facand sotia mea) si orice e binevenit sa ma insoteasca pe drum, atata timp cat ma suprta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.