Consumati salam? Vezi care era reteta dupa care era fabricat salamul in 1964! Diferenta e surprinzatoare! Ingredientul care creste riscul de cancer! – Cap Limpede

Consumati salam? Vezi care era reteta dupa care era fabricat salamul in 1964! Diferenta e surprinzatoare! Ingredientul care creste riscul de cancer!

Cei mai multi dintre nutritionisti recomanda evitarea mezelurilor, insa romanii sunt mari amatori de produse din carne. Salamurile care au in compozitie mai multa carne si mai putine ingrediente nocive sunt salamurile presate. Iar forma lor este cubica sau triunghiulara, ca felia de toast. Totusi, si in acest caz e recomandat consumul moderat.

COSTEL STANCIU, presedinte APC: Consumul de salam presat a crescut cu 23% fata de anul trecut. Este mai la indemana. Se poate felia usor, se poate aseza intre doua felii de paine toast.

Click pe aceeasi tema:  Leacul minune care te scapa de pneumonie in cateva zile!

Asa ca, de dragul formei, romanii au ajuns sa manance mezeluri mai bune. Ca sa poata fi presat, salamul trebuie sa fie mai tare, sa aiba mai multa carne in compozitie. De obicei, peste 75%, scrie observator.

Consumatorii ar trebui sa urmareasca anumite mentiuni de calitate. De genul, 100 grame de produs s-a realizat din 109 gr carne. Acesta este un salam presat adevarat.

Desi au mai multa carne, unele salamuri presate pastreaza si ingrediente nocive.

Click pe aceeasi tema:  Descoperire incredibila in stomacul unei tinere de 22 de ani! Medicii au fost socati!

Afumarea nu este naturala. La 31% din sortimentele analizate, se mentioneaza aroma de fum.

In perioada comunista, nu orice baton de carne tocata putea fi numit salam.

in 1964, existau standarde de stat pentru compozitia salamurilor care se faceau la noi in tara. De exemplu, pentru un salam rusesc se foloseau: 30% carne de vita, calitatea I, 50% carne de porc si doar 20% slanina tare. Dupa care urma o lista scurta de condimente naturale. Aceste standarde au fost valabile pana in 1998, in Romania. Dupa care, producatorii de salamuri de la noi si-au creat propriile retete.

Click pe aceeasi tema:  Semnul de pe lobul urechii care arata daca ai probleme cu inima! Japonezii se ghideaza dupa acest indiciu

Astazi se foloseste fumul lichid, spun specialistii.

Este toxic prin gudronul pe care il contine, care este cancerigen. Daca in fiecare zi se consuma 50 grame de carne procesata, aici incluzandu-se si salamul, creste riscul cancerului colorectal cu 18%.

Pretul unui salam presat variaza intre 19 si 34 de lei pe kilogram, in magazinele din Romania.

spre