Conflictul Turcia – Siria ia amploare! Armata turca a continuat bombardarea pozitiilor armatei siriene de la frontiera dintre cele doua tari, ca raspuns la tirurile siriene de obuz care au ucis miercuri cinci civili turci intr-o localitate de la granita, potrivit unei surse din domeniul securitatii.

„Tiruri de artilerie au fost reluate la ora 3.00 GMT (6.00, ora Romaniei) in aceasta dimineata (joi)”, a precizat aceasta sursa sub protectia anonimatului.

Potrivit unui comunicat al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), „mai multi soldati sirieni” au fost ucisi in noaptea de miercuri spre joi in bombardamentele lansate de armata turca, acestea vizand o pozitie a armatei siriene din regiunea Rasm al-Ghazal, in apropiere de Tall al-Abyad.

Tensiunile dintre Siria si Turcia, care sustine insurgentii sirieni, au crescut brusc miercuri, dupa ce mai multe obuze au lovit localitatea turca Akçakale, situata chiar in fata postului de frontiera sirian Tall al-Abyad, care a fost recent teatrul unor lupte intre trupele fidele presedintelui sirian Bashar al-Assad si rebelii din Armata Siriana Libera (ASL).

Incidentul, cel mai grav de la distrugerea unui avion turc de catre apararea siriana in iunie, a fost ferm condamnat de NATO si SUA, care si-au exprimat solidaritatea cu Turcia, tara membra a Aliantei Nord-Atlantice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.