Acasă Timp liber Auto CONDUCI fara griji de acum! Si tu poti avea afisaj pe parbrizul...

CONDUCI fara griji de acum! Si tu poti avea afisaj pe parbrizul masinii tale! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Masina ta ti se va parea de acum o naveta spatiala pentru ca oricine va putea sa-si puna un afisaj pe parbrizul masinii sale.

Sunt mai multe aplicatii si dispozitive care pretind ca iti pot imita un HUD profesional, adica sa-ti proiecteze pe parbriz informatiile necesare pentru drum direct de pe telefonul tau. Dar Navdy le intrece pe toate prin simplitatea utilizarii.

Sistemele Head-Up-Display (HUD), sau afisajul pe parbriz sau pe un geam aflat in fata ochilor, sunt din ce in ce mai des prezente pe masinile premium, unde costa, de obicei, mii de euro, pentru ca vin la pachet cu sistemele multimedia scumpe.

Au fost deja mai multe incercari de a aduce beneficiile unui astfel de sistem la costuri mult mai mici, insa pana acum vorbeam mai degraba de improvizatii incapabile sa functioneze in majoritatea situatiilor din trafic.

Una dintre problemele sistemelor HUD este cauzata de faptul ca trebuie sa afiseze informatiile in contralumina puternica, direct in campul vizual al soferului, pe o sticla transparenta. Din acest motiv, solutiile care implica doar atasarea unui smartphone nu dau roade. De asemenea, interventiile manuale pe un ecran neoptimizat pentru condus pot duce la accidente grave.

Iata ca avem in sfarsit un dispozitiv complet care promite sa fie si suficient de accesibil (299$) si suficient de bun pentru a putea concura de la egal la egal cu sistemele mult mai scumpe ale producatorilor premium. Avantajul ar fi acela ca poate fi montat pe absolut orice masina, precum si ca va evolua in functie de smartphone-ul cu care este folosit.

Aplicatiile dedicate Navdy sunt afisate intr-un mod usor de utilizat, iar soferul poate comanda interfata prin cateva gesturi simple, precum si prin comenzi vocale in engleza. Iata cum functioneaza sistemul, mai jos:

Exista, totusi, cateva probleme legate de faptul ca soferul poate accesa in timp ce conduce mesajele din retelele sociale, fapt care ii poate distrage atentia, precum si de autorizarea acestui sistem in functie de legislatia din fiecare tara (sunt unele tari in care e interzisa orice folosire a telefonului mobil in timpul sofatului, chiar si cu hands free). Dar faptul ca un sistem atat de avansat este disponibil la un pret accesibil e un lucru bun in sine.

In curand, foarte curand, indiferent cat e de veche este masina ta, o sa poti conduce ca un pilot de avioane de vanatoare. Cel putin asta ni se promite…

Sursa: promotor.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos