Acasă Multimedia Fotogalerie Cele opt legume pe care le poti creste si iarna in casa!

Cele opt legume pe care le poti creste si iarna in casa!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

De ce sa mai mergi la piata cand iti poti face o mini-gradinuta in casa ta si sa apelezi atunci cand ai nevoie la o leguma sau un condiment. Te invatam noi mai jos cum poti creste cateva legume la infinit fara prea multe batai de cap:

8. Prazul

Poti regenera prazul lasand un centimetru din radacini si sa le pui intr-un pahar mic cu putina apa intr-o camera bine luminata.

Opt legume pe care le poti creste la infinit in casa ta!8

7. Usturoiul

Cand usturoiul incepe sa inmugureasca, il pui intr-un pahar cu putina apa si o sa creasca niste frunze de usturoi. Aceste frunze au o aroma mai usoara decat usturoiul si pot fi adaugate la salate, paste si alte feluri de mancare.

Opt legume pe care le poti creste la infinit in casa ta!7

6. Bok choy

Bok choy poate fi recrescut prin plasarea radacinii in apa intr-o zona bine luminata. In 1-2 saptamani, puteti sa-l mutati intr-o ghiveci si se va regenera complet.

Opt legume pe care le poti creste la infinit in casa ta!6

5. Morcovii

Pune capetele de morcov intr-un vas cu putina apa. Lasati vasul intr-o camera bine luminata sau pe un pervaz.

Opt legume pe care le poti creste la infinit in casa ta!5

4. Busuiocul

Pune 3-4 tulpini de busuioc intr-un pahar cu apa la lumina directa a soarelui. In cazul in care radacinile sunt de aproximativ 2 cm lungime, le poti muta intr-un ghivechi si acolo va creste o planta de busuioc mare.

Opt legume pe care le poti creste la infinit in casa ta!4

3. Telina

Taiati baza unei teline si pune-o intr-o farfurie sau bol cu apa calda la soare. Frunzele vor incepe sa se ingroase si sa creasca in mijlocul bazei, apoi vei transfera telina in pamant.

Opt legume pe care le poti creste la infinit in casa ta!3

2. Salata

Ia cateva cioturi de salata si pune-le intr-o jumatate de litru de apa. Mentii mereu nivelul apei la jumatate de litru. Dupa cateva zile, radacinile si frunzele noi vor aparea si o poti muta in pamant.

Opt legume pe care le poti creste la infinit in casa ta!2

1. Coriandru

Tulpinile de coriandru se vor pune intr-un pahar cu apa. Odata ce radacinile sunt suficient de lungi, mutati planta intr-un ghivechi dintr-o camera bine luminata.

Opt legume pe care le poti creste la infinit in casa ta!1

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos