Condimentul care da gust si poate transforma mancarea de cartofi in medicament! Reteta…

Proprietatile antioxidante ale oregano contribuie considerabil la conbaterea radicalilor liberi din organism. Oregana combate astfel degenerarea celulara si imbatranirea precoce. Se considera ca radicalii liberi pot fi numarati printre cauzele multor afectiuni degenerative cum ar fi osteoartritele, arteroscleroza si bolile cardiace.

Cartofii cu oregano sunt o alegere sanatoasa pentru cei care ales sa consume mai putina carne.

Ingrediente:

5 cartofi

150 g sunca

2 oua

4-5 ciuperci

100 g telemea de oi

1 ceapa mica

1 catel de usturoi

2 linguri ulei de masline

2 linguri smantana

5-6 masline negre fara samburi

1 varf de cutit oregano uscat

1/2 legatura patrunjel verde

sare

piper

Mod de preparare:

Calesti ceapa si usturoiul tocate marunt in ulei incins, adaugi sunca si ciupercile taiate cubulete si continui calirea pana scade zeama. Pui sare si piper, dupa gust, apoi iei tigaia de pe foc, noteaza bzi.

Ungi si tapetezi un vas termorezistent, apoi asezi deasupra un strat de cartofi taiati felii subtiri, adaugi compozitia cu sunca si ciuperci. Adaugi maslinele feliate si acoperi cu inca un strat de felii de cartofi.

Separat, amesteci, intr-un castron, ouale, telemeaua rasa si smantana, apoi torni amestecul peste cartofi. Presari deasupra oregano uscat si patrunjel tocat si introduci forma in cuptorul bine incins pentru circa 40-45 de minute.

spre