Acasă Stirile zilei Stiinta Concluzie uimitoare a paleontologilor. Dinozaurii nu au disparut, s-au transformat in pasari

Concluzie uimitoare a paleontologilor. Dinozaurii nu au disparut, s-au transformat in pasari

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dinozaurii nu au disparut ci au evoluat in pasari, sustine o echipa de oameni de stiinta de la Universitatea Oxford, potrivit ziarului Daily Telegraph.

„Studii recente privind evolutia a 426 de specii de dinozauri care au existat in decursul milioanelor de ani au demonstrat ca aceste animale s-au transformat in timp si, in cele din urma, au evoluat in pasari” – scrie publicatia. Am constatat ca scaderea in greutate a devenit un proces cheie a evolutiei dinozaurilor ca animale, – a declarat profesorul Roger Benson. Ca rezultat, ei au evoluat in pasari, care astazi numara peste 10 mii de specii”.

In timpul cercetarii, expertii au descoperit modificari genetice care au avut loc incepand cu dinozaurii care au aparut pe pamant in urma cu 220 milioane ani.

Ei au descoperit ca procesul de transformare in pasari a inceput in urma cu aproximativ 170 de milioane de ani.

„Scopul nostru a fost sa intelegem relatiile evolutive dintre animalele existente in prezent si stramosii acestora din era mezozoica – a spus Benson.

Cercetatorii sustin ca printre speciile la care au fost urmarite modificarile necesare apar dinozauri bine-cunoscuti precum Tyrannosaurus Rex, Stegosaurus si Triceratops.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos