OMV Petrom (SNP) si Hunt Oil Company of Romania au descoperit un zacamant de titei si gaze in judetul Buzau, in urma unei investitii comune de 5 milioane euro.

„Aceasta are potentialul sa fie cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani, din zona Munteniei”, se arata intr-un comunicat al subsidiarei grupului austriac OMV.

Zacamantul a fost descoperit in perimetrul VIII Urziceni Est, la o adancime de peste 2.500 de metri. Descoperirea se afla la 7-12 km distanta de zacaminte mature, exploatate de peste 50 de ani.

Estimarile obtinute din testele efectuate la cele doua straturi geologice indica o productie potentiala pe sonda de 1.200 – 2.100 bep (baril echivalent petrol) /zi.

„Anul acesta am avut cel mai ridicat nivel al investitiilor pentru explorare post-privatizare. Este important sa continuam activitatea de explorare, in conditiile in care 90% din zacamintele pe care le operam sunt mature si au atins varful de productie cu multi ani in urma. In prezent, furnizam circa 40% din necesarul de titei si gaze al Romaniei”, a declarat, intr-un comunicat, Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de explorare si productie.

In perioada urmatoare, cele doua companii vor continua testele pentru a determina potentialul de productie si vor realiza campanii de achizitie de date seismice in regiune.

Descoperirea a fost facuta in cadrul parteneriatului de explorare onshore incheiat in 2010 de OMV Petrom si subsidiara grupului petrolier american Hunt Oil. Asocierea vizeaza explorarea blocurilor I Adjud si VIII Urziceni Est, operatorul fiind Hunt Oil.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.