Acasă Stirile zilei Energie COMOARA NATIONALA descoperita in BUZAU! Romania sta pe o adevarata BOGATIE SUBTERANA!

COMOARA NATIONALA descoperita in BUZAU! Romania sta pe o adevarata BOGATIE SUBTERANA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

OMV Petrom (SNP) si Hunt Oil Company of Romania au descoperit un zacamant de titei si gaze in judetul Buzau, in urma unei investitii comune de 5 milioane euro.

„Aceasta are potentialul sa fie cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani, din zona Munteniei”, se arata intr-un comunicat al subsidiarei grupului austriac OMV.

Zacamantul a fost descoperit in perimetrul VIII Urziceni Est, la o adancime de peste 2.500 de metri. Descoperirea se afla la 7-12 km distanta de zacaminte mature, exploatate de peste 50 de ani.

Estimarile obtinute din testele efectuate la cele doua straturi geologice indica o productie potentiala pe sonda de 1.200 – 2.100 bep (baril echivalent petrol) /zi.

„Anul acesta am avut cel mai ridicat nivel al investitiilor pentru explorare post-privatizare. Este important sa continuam activitatea de explorare, in conditiile in care 90% din zacamintele pe care le operam sunt mature si au atins varful de productie cu multi ani in urma. In prezent, furnizam circa 40% din necesarul de titei si gaze al Romaniei”, a declarat, intr-un comunicat, Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de explorare si productie.

In perioada urmatoare, cele doua companii vor continua testele pentru a determina potentialul de productie si vor realiza campanii de achizitie de date seismice in regiune.

Descoperirea a fost facuta in cadrul parteneriatului de explorare onshore incheiat in 2010 de OMV Petrom si subsidiara grupului petrolier american Hunt Oil. Asocierea vizeaza explorarea blocurilor I Adjud si VIII Urziceni Est, operatorul fiind Hunt Oil.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos