Acasă World Comoara celui mai cunoscut pirat din istorie a fost gasita: Era cautata...

Comoara celui mai cunoscut pirat din istorie a fost gasita: Era cautata de 300 de ani

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In Madagascar a fost gasita recent comoara celebrului pirat – capitan Kidd, din secolul XVII. E vorba despre o bucata de argint grea de 50 de kilograme, adusa la mal joi, pe insula Sainte Marie, de pe epava.

Comoara a fost prezentata presedintelui Madagascarului, in cadrul unei ceremonii speciale, informeaza BBC.

Exploratorul american Barry Clifford a afirmat ca in epava s-ar mai putea gasi cateva astfel de comori. Oamenii o cauta de 300 de ani, explica exploratorul american. Potrivit acestuia, in locul in care s-a gasit bucata de argint exista multe alte bucati de metal. Din pacate, vizibilitatea este foarte proasta si nu se poate sti pentru moment despre ce e vorba.

Capitanul William Kidd a fost executat in 1701. Marinarul scotian, angajat sa lupte cu piratii, a sfarsit prin a fi el insusi pirat. A fost judecat si executat pentru piraterie si uciderea unor oameni aflati in subordine, dupa ce s-a intors dintr-un voiaj in Oceanul Indian. Prima funie cu care trebuia spanzurat s-a rupt, la fel si a doua, abia cea de-a treia luandu-i viata.

Capitanul Kidd, nascut in Dundee, in 1645, este unul dintre cei mai cunoscuti pirati din istorie, care a avut insa parte de un proces extrem de nedrept.

Bucata de argint este marcata cu literele „S” si „T” si se crede ca e din Bolivia secolului XVII. Despre nava in care a fost gasita se crede ca aceasta a fost construita in Anglia. Se pare ca nava s-a scufundat in 1968. Desi epava a fost gasita de multa vreme, abia acum a fost descoperita bucata de argint.

Descoperirea are nu doar importanta istorica, ci si turistica, reinviind pofta exploratorilor. Bucata de metal recent gasita urmeaza sa fie expusa in muzeu.

Sursa: ziare.com