Cap Limpede

Stiinta

Codul morse descoperit pe Marte a fost descifrat! Vezi scrierea extraterestra!

NASA a obtinut imaginea cu dunele de culoare intunecata de la suprafata planetei Marte in luna februarie a acestui an. Dunele seamana cu punctele si liniile utilizate in codul Morse. Astronomii s-au incumetat sa-l descifreze.

Imaginea obtinuta prin intermediul camerei HiRISE (High Resolution Imaging Science Experiment) din dotarea modulului orbital Mars Reconnaissance Orbiter (MRO), a fost motivul unei alte discutii despre o posibila dovada a vietii extraterestre.

Modelul de pe aceste dune este atat de proeminent, deoarece este localizat intr-o depresiune circulara, unde se regaseste o cantitate mult mai mica de nisip. Dunele lineare sunt formate de vanturile bidirectionale, formarea punctelor este inca un mister pentru cercetatori.

Cercetatoarea Veronica Bray de la NASA a tradus mesajul din codul morse. Iata una dintre descifrari:

,,NEE NED ZB 6TNN DEIBEDH SIEFI SSIEI ESEE SEEE”

Geofizicienii considera ca modelul s-a format in timp ce un alt factor a intrerupt producerea dunelor liniare. Acestia spera ca in urma unor observatii mai amanuntite sa poata descoperi modul de formare al dunelor de nisip de pe Marte, arata evz.

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-87386").on("click", function(){ $(".com-click-id-87386").show(); $(".disqus-thread-87386").show(); $(".com-but-87386").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});