Cererea de reexaminare a Codului fiscal, transmisa Parlamentului de catre presedintele Klaus Iohannis, a fost aprobata joi de plenul Camerei Deputatilor cu 279 de voturi pentru, opt impotriva si cinci abtineri.

Comisia pentru buget-finante a Camerei Deputatilor a aprobat miercuri cererea de reexaminare a Codului fiscal, cu amendamentele convenite de liderii partidelor parlamentare, dar si cu o serie de amendamente propuse de Ministerul de Finante, relateaza Agerpres.

Amendamentele aprobate in unanimitate prevad reducerea TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016 si la 19% de la 1 ianuarie 2017.

De asemenea, eliminarea taxei pe constructiile speciale si a supraaccizei la carburanti se amana pentru 1 ianuarie 2017, in schimb ramane in vigoare eliminarea taxei pe constructiile speciale pentru investitiile in agricultura incepand cu 1 ianuarie 2016.

In privinta impozitului pe dividende, reducerea de la 16% la 5% va intra in vigoare tot de la 1 ianuarie 2017.

Comisia pentru buget, la propunerea secretarului de stat in Ministerul Finantelor Dan Manolescu, a aprobat un amendament care vizeaza acordarea posibilitatii consiliilor locale de a majora impozitul pe cladiri si pe teren cu pana la 500% pentru cladirile si terenurile situate in intravilan neingrijite. Criteriile de incadrare a cladirilor in categoria cladirilor si terenurilor neingrijite, precum si procedura de aplicare se adopta prin hotararea Consiliului local. Cladirile si terenurile incadrate la aceasta categorie se stabilesc conform nomenclaturii stradale.

Ministerul de Finante a mai propus o serie de amendamente de clarificare, erori gramaticale, decizii ale Curtii Constitutionale care trebuie transpuse in legislatie, amendamente care au fost aprobate de comisie.

Cererea de reexaminare a proiectului Codului fiscal a fost adoptata marti de Senat.

Camera Deputatilor este for decizional in acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.