Acasă Stirile zilei Justitia Codrut Seres si Zsolt Nagy au fost condamnati la sase ani de...

Codrut Seres si Zsolt Nagy au fost condamnati la sase ani de inchisoare, respectiv cinci ani, in dosarul privatizarilor strategice!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Instanta suprema i-a condamnat, marti, pe Codrut Seres la sase ani de inchisoare cu executare si pe Zsolt Nagy la cinci ani de inchisoare cu executare, in dosarul privatizarilor strategice.

Fostul ministru al Economiei si Comertului Ioan Codrut Seres a primit cinci ani de inchisoare pentru aderare la un grup infractional si sase ani de inchisoare pentru tradare prin transmitere de secrete, potrivi deciziei instantei supreme. Judecatorii au comasat pedepsele si au dispus ca Seres sa o execute pe cea mai grea, de sase ani de inchisoare.

Zsolt Nagy, fost ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare pentru aderare la un grup infractional, pedeapsa cu executare.

Instanta l-a mai condamnat pe cetateanul ceh Michal Susak la patru ani si zece luni de inchisoare pentru initierea unui grup infractional transnational si la zece ani de inchisoare pentru complicitate la spionaj, urmand sa execute pedeapsa cea mai grea.

Mircea Calin Flore, senior director CSFB Europe Ltd. Londra, cetatean romano-englez, a primit o pedeapsa de patru ani si zece luni de inchisoare pentru initierea unui grup infractional transnational si noua ani si sase luni de inchisoare pentru complicitate la spionaj. Instanta a comasat pedepsele si a dispus ca Flore ca execute noua ani si sase luni de inchisoare.

Decizia instantei supreme nu este definitiva, putand fi contestata la Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos