Acasă Stirile zilei Coalitia PSD-ALDE arunca tara in prapastie! Lovitura dura primita de Romania de...

Coalitia PSD-ALDE arunca tara in prapastie! Lovitura dura primita de Romania de la ONU pentru modificarile la Codurile penale!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ambasadorii statelor membre UE nu se rezuma doar la a critica public atacul la justitie dat de PSD-ALDE, ci pregatesc si masuri diplomatice care vor lovi dur Romania.

Potrivit unor surse diplomatice citate de Adevarul, Romania va rata obtinerea unui loc nepermanent in Consiliul de Securitate al ONU daca legislatia penala va fi slabita.

Acest lucru ar fi fost clar exprimat de ambasadorii tarilor membre UE intr-o intalnire comuna pe care au avut-o cu ministrul Afacerilor Europene, Victor Negrescu.

„Oficial, intalnirea a avut ca tema preluarea preşedintiei UE de catre Romania in 2019. Dar discutia s-a transformat intr-o pledoarie vehementa a ambasadorilor impotriva modificarilor din Justitie“, au declarat sursele diplomatice pentru Adevarul.

„Atat de dure au fost discutiile, incat ministrul Victor Negrescu nici macar nu a mai dat un comunicat de presa dupa intalnire, deşi a fost anuntata pe agenda publica a Ministerului. Şi nu cred sa mai fi fost o intalinire intre Negrescu şi alti oficiali europeni care sa se inchie fara un comunicat de presa macar“, mai precizeaza aceste surse.

La aceasta intalnire a participat si deputata USR Cristina Pruna, in calitatea ei de membra a Comisiei de Afaceri Europene din Camera Deputatilor, aceasta confirmand duritatea mesajulelor transmise de ambasadori ministrului.

„Am asistat pur şi simplu la un mesaj de o duritate rar intalnita transmis de corpul diplomatilor europeni la unison şi fara nici un dubiu in ceea ce priveşte pachetul de legi privind justitia din Romania. Reactia de aparare a reprezentantilor PSD a fost palida şi speriata de ceea ce au de aparat“, a scris deputata pe Facebook dupa intalnire.

Romania se bate cu Estonia pentru obtinerea unui loc de membru neparmanent al Consiliului de Securitatea al ONU in cadrul alegerilor ce vor avea loc in 2019. Pentru a obtine acest succes diplomatic, este necesar votul al majoritatii celor 192 de state membre, iar aceste demersuri ale PSD-ALDE pun serios in pericol candidatura.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos