Steve Wozniak, ce care a fondat Apple impreuna cu Steve Jobs in 1976, continua sa impartaseasca recomandarile sale cu privire la strategia companiei cu care nu mai are nicio legatura. Wozniak a declarat recent, intr-un interviu, ca Apple ar trebui sa lanseze un smartphone care sa ruleze pe platforma Android.

„Nimic nu impiedica Apple sa intra pe piata Android care pentru companie sa fie o piata de importanta secundara … Noi [ Apple ] am putea juca pe doua scene in acelasi timp – a spus Wozniak intr-un interviu revistei Wired. Suntem in masura sa concuram. Oamenilor le place mai mult aspectul produselor noastre, care sunt superioare celor oferite de producatorii de dispozitive pe Android”.

Co-fondatorul Apple recomanda lansarea unui iPhone cu Android

Din punct de vedere tehnic, intr-adevar, nimic nu impiedica Apple sa dezvolte si sa vanda un smartphone care ruleaza pe sistemul de operare mobil al celor de la Google. Android este o platforma care poate fi folosita de orice producator.

Probleme vor fi numai in cazul in care compania va dori sa obtina permisiunea de a instala in smartphone-ul sau magazinul oficial Google Play si alte servicii ale motorului de cautare. Dar, de exemplu, Amazon se descurca fara ele pe seria sa de dispozitive Kindle.

Desigur, judecand dupa tot ce stim astazi despre Apple, acest scenariu este putin probabil. Compania Apple a dezvoltat cu succes iOS, iar multi dezvoltatori de aplicatii creaza noi programe in primul rand pentru aceasta platforma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.