Acasă Politic Ciolos a anuntat ca isi face partid! Ce ideologie urmareste fostul premier?

Ciolos a anuntat ca isi face partid! Ce ideologie urmareste fostul premier?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dacian Ciolos a anuntat ca din Platforma Romania 100 se va desprinde foarte curand un partid politic care va fi prezentat in lunile urmatoare. Chiar daca deocamdata nu si-a definitivat ideologia formatiunii, un lucru este clar pentru Ciolos: nu va actiona impotriva celor cu „acelasi ADN”

„Din platforma Romania 100 se va desprinde un partid politic. (…) Fara nicio indoiala. E clar si noi, cel putin, cei care am fondat Platforma Romania 100, suntem hotarati sa facem lucrul acesta. (…) Trebuie sa fie un proces natural, si nu unul fortat. (…) Da, se va desprinde un partid politic din Platforma Romania 1000, dar care are nevoie de o fundatie solida, o fundatie de principii, de idei, valori si are nevoie, mai mult decat atat, de o viziune si de programe si chiar de proiecte. E important sa aratam oamenilor nu doar o viziune si o ideologie, e nevoie sa aratam in ce se traduce ideologia sau in ce se traduc acele valori, principii, etica, morala care pot sa contureze la un moment dat si ideologia”, a spus Ciolos.

El a aratat ca infiintarea unui partid nu este un obiectiv in sine al Platformei Romania 100. Fostul premier a subliniat ca un astfel de proiect trebuie sa fie rezultatul unei „implicari efective”.

„Obiectivul pe care il avem e de a contribui la o schimbare, la un proces, la o schimbare care sa fie fireasca, naturala si sa porneasca din vointa oamenilor care sunt gata sa contribuie la asta. E important ca aceasta schimbare sa nu se faca cu oameni asteptand pe margine si cu altii cativa – trei, cinci, sapte, zece, cinsprezece, cati or fi intr-un partid sau in miscarile civice – sa actioneze, sa joace pe teren”, a declarat Dacian Ciolos.

Acesta a comentat si vocile potrivit carora o astfel de initiativa ar duce la faramitarea opozitiei.

„Ne gandim si la asta, insa mie mi se pare cumva ca o responsabilitate pe care eu si noi, cei care am initiat platforma, nu avem decat sa o asumam, ca din aceasta platforma sa se desprinda si un partid politic care nu va actiona impotriva celor cu care impartasim valori, idei si principii comune, cu care avem (…) acelasi ADN. Vom fi deschisi colaborarii cu cei cu care putem lucra. Nu avem de gand sa ne batem cu cei alaturi de care trebuie sa actionam in perioada urmatoare”, a adaugat Ciolos.

sursa: AGERPRES

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos