Acasă Stirile zilei Bani Cine sunt candidatii care vor sa-i sufle postul de Guvernator BNR lui...

Cine sunt candidatii care vor sa-i sufle postul de Guvernator BNR lui Mugur Isarescu

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Pe lista candidatilor aspira la postul de Guvernator al Bancii Nationale a Romaniei se afla Mugur Isarescu, Cristian Popa, Bogdan Olteanu, Daniel Daianu, Marin Dinu, Nicolae Danila, Agnes Nagy si Virgil Stoenescu.

 

Ialomitianu a precizat pentru MEDIAFAX ca termenul de depunere a acestor propuneri la comisiile de buget este pana vineri la ora 14.00, însa pana la audierile din Comisii, care vor avea loc luni, pot aparea schimbari în sustinerea acestor candidati pentru Consiliul de Administratie al BNR.

 

Pana vineri au fost depuse candidaturile lui Mugur Isarescu, sustinut de toate partidele, Florin Georgescu, Cristian Popa, Daniel Daianu, Marin Dinu, Nicolae Danila din partea Aliantei PSD-UNPR-PC, Bogdan Olteanu din partea PNL, Agnes Nagy din partea UDMR si Virgil Stoenescu din partea PDL.

 

„Din informatiile pe care le am, din grupurile parlamentare si din Ministerul Finantelor exista posibilitatea sa apara surprize pana la audierile din comisii de luni si sa fie sustinuti Liviu Voinea sau Gheorghe Gherghina pentru BNR, care ar putea sa plece de la minister”, a spus Ialomitianu.

 

El a adaugat ca Liviu Voinea si Gheorghe Gherghina ar putea sa plece de la minister dupa ce ar fi fost criticati pentru ca nu sustin majorarile de pensii pe care le doresc ministrii Oprea si Dusa pentru cei din Armata si Interne.

 

Directorul Directiei Buget din Finante, Gheorghe Gherghina, si ministrul pentru Buget, Liviu Voinea, îsi disputa ultimul loc disponibil din CA al BNR, iar pozitia celui numit va fi preluata, cel mai probabil, de un reprezentant al UNPR, au declarat pentru MEDIAFAX, joi, mai multe surse.

 

„Atat Gherghina, cat si Voinea au încercat în ultimul timp sa limiteze anumite propuneri de cheltuieli cu care ministrii au venit pe masa Guvernului. Exista o nemultumire fata de activitatea lor si cel putin unul risca sa fie înlocuit, postul revenind UNPR”, sustin sursele citate.

 

Nemultumirile sunt cu atat mai mari cu cat cei doi oficiali au propus doar masuri de taiere de cheltuieli pentru a compensa reducerea CAS. Cele doua Camere ale Parlamentului se vor reuni în plen comun, lunea viitoare, de la ora 16.00, pentru a vota noile componente ale Consiliilor de Administratie ale BNR, Curtii de Conturi si SRR, precum si presedintele SRTV si un membru al ASF.

 

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marti, dupa sedinta Birourilor Permanente reunite, ca pana lunea viitoare, la ora 14.00, comisiile permanente comune ale Parlamentului trebuie sa faca nominalizarile pentru functiile de membru în Consiliile de Administratie ale BNR, Curtii de Conturi, SRR, pentru presedintele SRTV si pentru un membru al ASF, în urma propunerilor grupurilor parlamentare.

 

Potrivit lui Zgonea, luni, la ora 16.00 va avea loc sedinta de plen reunit al celor doua Camere ale Parlamentului, pentru a se vota noul Consiliu de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei, cele sase locuri libere în Consiliul de Administratie al Curtii de Conturi, presedintele Televiziunii Romane si Consiliul de Administratie al Societatii de Radiodifuziune, precum si un nou membru al ASF, pe un loc devenit vacant dupa ce Victor Ciorbea a preluat functia de Avocat al Poporului.

 

Presedintele Camerei Deputatilor a mentionat ca liderii grupurilor parlamentare si ceilalti candidati care se pot înscrie, conform legii, au termen pana vineri, la pranz, sa îsi depuna caniddatura, respectand principiile legislatiei în vigoare.

 

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos