Acasă World Cele mai puternice grupari criminale din Franta sunt conduse de romani

Cele mai puternice grupari criminale din Franta sunt conduse de romani

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cotidianul Le Figaro, a publicat un raport al Ministerului de Interne din Franta, care arata ca principalele grupari criminale din regiunile Frantei sunt conduse de cetateni romani, de etnie roma.

 

Potrivit ultimului raport privind gruparile criminale din Franta, realizat de Sirasco, centrul de analiza privind crima organizata din cadrul Politiei judiciare a Ministerului de Interne, se remarca expansiunea gruparilor din Estul Europei si din Balcani in zonele rurale.

 

Provinciile Alsacia, Lorena si Champagne-Ardenne sunt sub influenta puternica a gruparilor criminale din Balcani care detin controlul in ceea ce priveste furturile.

 

„De o maniera foarte ferma, crima organizata romaneasca se remarca printr-o hiperactivitate cronica, bazandu-se in special pe retele foarte bine structurate compuse din romani sau din persoane care apartin comunitatii roma din Romania sau Serbia. Se observa si o colaborare cu raufacatori de diferite nationalitati, polonezi spre exemplu. Membrii clanurilor criminale active in regiunile Lorena si Alsacia sunt originare mai ales din orasul Urziceni (Romania) si din localitati din jur, precum Barbulesti”, se arata in raport, potrivit cotidianului francez.

 

Conform sursei citate, aceste clanuri, „foarte mobile pe intreg teritoriul Europei, sunt subdivizate in echipe, dar in majoritatea timpului sunt coordonate de o singura persoana”. Activitatile lor presupun spargeri de locuinte sau centre comerciale, furt de metale, cabluri, produse comestice, parfumuri si utilizaje agricole, dar si cersetorie.

 

In provinciile Auvergne si Ron-Alpi domina clanurile formate din francezi de origine nord-africana, dar este foarte puternica si prezenta gruparilor criminale din Balcani (Albania, Bulgaria, Serbia, Romania). Influenta crimei organizate din Romania tinde sa se consolideze in Departamentul Haute-Savoie.

 

Potrivit Le Figaro, autorii raportului noteaza ca activitatea gruparilor din Romania se axeaza pe furtul de metale, iar clanurile de romi s-au specializat in spargeri de locuinte, furt de metale, motoare de barci (in zona lacurilor Annecy-Léman-Le Bourget) sau proxenetism.

 

Influenta clanurilor din Balcani se face simtita si in provinciile Bourgogne si Franche-Comté. Potrivit raportului, aici se afla grupari foarte bine structurate si organizate inca din Romania.

 

In timp ce in Bretania, Normandia de Jos si Pays de la Loire, dominante sunt clanurile ruse si moldovene, in Centre, Poitou-Charentes si Limousin se remarca o crestere a activitatii gruparilor criminale de origine romana. In Ile-de-France exista o prezenta a organizatiilor provenind din Moldova si specializate in spargerile de locuinte.

 

In Provence-Alpi-Coasta de Azur si Languedoc-Roussillon, clanurile dominate sunt din Magreb, dar exista si grupari criminale romanesti, provenite in special din randul romilor si clanuri ruso-georgiene, mai ales pe Coasta de Azur.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos