Lovitura teribila data de procurorii DNA unui alt consilier al primarului Sorin Oprescu, fostul sef al Regiei de apa-canal a Capitalei Cosmin Berevoianu. Acesta este acuzat de trafic de influenta alaturi de fostul trezorier al PNL, Vlad Moisescu. Cei doi au fost retinuti joi seara de procurori in dosarul in care este vizata si societatea Apa Nova.

 

Potrivit anchetatorilor persoane de la Primaria Capitalei si de la Primaria sectorului 1, dar si reprezentanti ai Apa Nova, sunt suspectat de fapte de trafic de influenta in urma carora a fost crescut, in mod nejustificat, pretul serviciului de furnizare a serviciilor de apa si canalizare in Bucuresti.

 

Costin Berevoianu a fost sef al Regiei de apa-canal a Capitalei, inainte de concesionarea acestui serviciu catre compania franceza Veolia, iar ulterior a fost consilier al primarului general Sorin Oprescu si reprezentant in Consiliul de Administratie al RADET.

Dupa concesionarea serviciilor de apa si canal, Berevoianu a ocupat functii de conducere in cadrul Apa Nova.

Costin Berevoianu, fostul consilier al lui Sorin Oprescu, are 13 terenuri, 11 locuinte, un ponton la Tulcea, unde are si casa de vacanta, trei firme si actiuni de peste 350.000 de lei, iar multe dintre proprietati sunt detinute impreuna cu Valentin Feodorov, actionar la Iridex Group, potrivit ultimei sale declaratii de avere.

Vlad Moisescu este cercetat in dosarul primarului suspendat al Sectorului 1, Andrei Chiliman, aflat sub control judiciar, privind atribuirea preferentiala de lucrari unor firme de la care acestia ar fi primit „comisioane” de 10% din valoarea contractelor incheiate. In acest caz mai sunt cercetati consiliera personala a lui Chiliman, Ioana Costescu, si consilierul local al Sectorului 1 Ion Brad.

 

Compania Apa Nova face parte din grupul Veolia si furnizeaza servicii de alimentare cu apa si canalizare in Bucuresti si in alte orase mari din tara, intre care municipiul Ploiesti.

Apa Nova a incheiat, in anul 2000, un contract de concesiune pentru servicii de furnizare apa si canalizare in municipiul Bucuresti, contract valabil pe o perioada de 25 de ani.

Potrivit site-ului companiei, actionarii societatii Apa Nova Bucuresti sunt Municipiul Bucuresti, care detine 16,31% din capitalul societatii, Veolia Eau-Compagnie Générale Des Eaux, cu 73,69%, si salariatii societatii, prin Asociatia ESOP, cu 10%.

 

 

Directorul general adjunct al Apa Nova, Epsica Chiru, declara ca procurorii DNA au cerut ”anumite contracte pentru perioada 2008-2015” si a adaugat, referitor la contractul de concesiune pentru servicii de furnizare apa si canalizare in Bucuresti, ca acesta a fost ”facut in toata transparenta”.

 

”In ceea ce ne priveste nu am fost anuntati in legatura cu nicio audiere a vreunei persoane din cadrul Apa Nova Bucuresti. Nu se fac verificari in birouri, domnii au fost invitati intr-una din salile de intalniri din sediu si asteapta sa li se puna la dispozitie documentele”, a afirmat Epsica Chiru.

 

Intrebat daca fostul sef al Regiei de Apa-Canal a Capitalei Costin Berevoianu are legatura cu contractul de concesiune apa-canal, el a raspuns: ”A fost un contract de concesiune care a fost facut in toata transparenta, sub consultanta International Finance Corporation, care face parte din grupul Bancii Mondiale”.

Epsica Chiru a precizat Berevoianu a fost directorul general al predecesorului Apa Nova, respectiv Regia Generala de Apa Bucuresti, si care la vremea respectiva a fost alaturi de persoane din conducerea municipiului Bucuresti in Comitetul de pilotaj.

De asemenea, intrebat daca in ultimii opt ani Berevoianu a mai avut legatura cu Apa Nova, el a spus: ”Din cate stiu eu, numai daca presupunem o legatura ipotetica, in sensul ca dansul a fost consilierul primarului general pentru probleme de utilitati publice, Apa Nova fiind una dintre utilitatile publice din Bucuresti”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.