Acasă Politic Cine este Radu Oprea, noul ministru propus de PSD pentru Mediul de...

Cine este Radu Oprea, noul ministru propus de PSD pentru Mediul de Afaceri! Are o firma abonata la contracte cu statul si e trimis in judecata pentru evaziune fiscala si spalare de bani!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Senator PSD de Prahova Radu Oprea (47 de ani) a fost desemnat de conducerea partidului pentru postul de ministru pentru Mediul de Afaceri, in locul lui Ilan Laufer. Radu Oprea este vicepresedinte PSD Prahova si a fost trimis in judecata in 2016 de Parchetul General pentru evaziune fiscala si spalare de bani. O firma pe care o controleaza a fost abonata in trecut la contracte cu statul.

in luna ianuarie 2016, senatorul Radu Oprea a fost trimis in judecata alaturi de partenerul sau de afaceri, Mihail stefanescu (“Trefla”), de catre Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, intr-un dosar in care erau vizate doua societati controlate de senator: SC ICIM SA si SC URBAN ELECTRIC SRL, transmite Ziarul Incomod din Prahova.

Concret, Radu Oprea era acuzat, alaturi de Stefanescu, de evaziune fiscala sub forma autoratului si de spalare de bani sub forma complicitatii, cei doi fiind administratori de drept ai celor doua societati. intr-un comunicat de presa, procurorii informau la momentul respectiv ca, in urma cercetarilor, au descoperit ca Oprea si partenerul sau, stefanescu, “au ajutat societatile comerciale S.C. M. S.R.L. si S.C. SSWA S.R.L. si pe reprezentantii legali si/sau de fapt ai acestora sa deruleze si sa inregistreze operatiuni comerciale nereale, prin punerea la dispozitie de contracte de prestari servicii si lucrari fictive si emiterea de facturi, in baza carora s-au inregistrat in contabilitate operatiuni comerciale fictive, ce au avut ca rezultat denaturarea obligatiilor fiscale catre stat.

Totodata, inculpatii Oprea Radu stefan (pana in momentul inceperii mandatului de senator) si stefanescu Mihail, in aceleasi calitati, au dispus si dirijat transferul de sume de bani, cunoscand ca ele provin din savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, rezultat al incheierii unor contracte de lucrari si prestari servicii care au permis inregistrarea in contabilitate a unor operatiuni comerciale fictive, sume transferate din conturile societatilor comerciale pe care le administrau in conturile unor societati cu comportament cu comportament tip „fantoma” cu care doar au simulat operatiuni comerciale, in scopul ascunderii sau disimularii originii ilicite a acestora.

Prejudiciul cauzat bugetului statului prin faptele de evaziune fiscala acuzate de procurori este de de 223.631 lei.

De-a lungul anilor, Urban Electric, membra a grupului de firme Urban controlat de familia Oprea, a desfasurat mai multe contracte cu institutii publice, contracte de milioane de euro.

Potrivit site-ului romaniacurata.ro, Urban Electric a executat pentru Primaria Brazi modernizarea si extinderea la scoala cu clasele I-VIII din Brazii de Sus, dar si sistemele de alimentare cu apa, canalizare, epurare pentru Primaria Branesti, contract de 16,4 milioane de lei. A mai prestat si lucrari de retehnologizare la statia de epurare din Medgidia, in valoare de 26 de milioane de lei, in asociere cu ALPINE BAU GmbH Austria.

O alta firma in care apare Radu Oprea, dar si Mihail stefanescu, acuzat si el de evaziune fiscala, este Eco Burn S.R.L. care a castigat licitatiile organizate de Spitalul de Urgenta Floreasca Bucuresti si de Spitalul Judetean Prahova. Firma respectiva a desfasurat contracte in valare de 2,7 milioane de lei pentru servicii de colectare, transport si eliminare finala a deseurilor spitalicesti.

Radu Oprea este absolvent al Facultatii de Utilaj Tehnologic (Universitatea de Petrol si Gaze, Ploiesti) in 1994, si al Institutului National de Administratie (2009). In trecut, el a fost si prefect de Prahova. Este la al doilea mandat de senator.

El detine trei imobile in Ploiesti si a declarat bijuterii in valoare de 40.000 de euro. Are doua credite (300.000 de lei si 249.000 de euro). Are actiuni la 8 companii.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentModel de meritocratie marca PSD! Cine este Ioana Bran, propusa Ministru al Tineretului si Sporturilor!
Articolul următorPSD vrea sa se razbune pe politistul „rezist” Marian Godina! „Daca iti permiti sa ridici capul, zbori”