Acasă Special Investigatii Cine e Viorica intai? Fidela, a sponsorizat partidul cu sume importante de...

Cine e Viorica intai? Fidela, a sponsorizat partidul cu sume importante de bani si a luat aminte la practicile sefului sau!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

A trecut aproape o saptamana de la nominalizarea primei femei prim ministru in fruntea Guvernului Romaniei, in persoana Vioricai Dancila si tot nu am aflat ce anume o recomanda pentru cea mai inalta functie politica executiva. 

Interogat de reporteri, Liviu Dragnea s-a eschivat: „O sa va raspunda doamna Dancila”. Pusa in fata aceleiasi intrebari, Viorica Dancila a aruncat peste umar: “Presedintele partidului a facut declaratii in acest sens”.
In asteptarea unui raspuns care s-ar putea sa nu vina niciodata, constatam ca pe Viorica Dancila o recomanda, in primul rand, paienjenisul relatiilor de partid, filiala Teleorman. Dancila este cunoscuta ca o apropiata a lui Liviu Dragnea: a fost fidela, a sponsorizat partidul cu sume importante de bani si a luat aminte la practicile sefului sau.

Cum se imbogatesc cunostintele penale pe bani publici?

Pe lista de consilieri de pe site-ul Parlamentului European, in dreptul europarlamentarului Viorica Dancila apare o anume Adriana Botorogeanu. Adriana Botorogeanu este inculpata, alaturi de Liviu Dragnea, in dosarul in care seful PSD este acuzat de abuz in serviciu. Dragnea a pledat nevinovat, dar Botorogeanu a recunoscut ca a fost angajata la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman in perioada 2005 – 2013 si a fost platita cu 75.593 de lei, desi in tot timpul a lucrat, de fapt, la sediul PSD. Procurorii sustin ca aceasta angajare fictiva s-ar fi facut la ordinul lui Liviu Dragnea, care o folosea pe Botorogeanu pe post de secretara, platind-o din banii DGASPC. „Am mers la DGASPC doar prima zi dupa angajare si doar ocazional“, a declarat Botorogeanu in fata procurorilor. Procesul a fost reluat de la zero in octombrie 2017, dupa ce unul dintre magistratii din completul de judecata a iesit la pensie.

Intre timp, europarlamentarul Viorica Dancila i-a oferit Adrianei Botorogeanu un post de „asistent local” care ii permite acesteia sa ramana acasa, in Teleorman, dar sa incaseze remuneratia oferita din banii Parlamentului European. Legislativul de la Bruxelles nu cere un raport de activitate si nici nu impune o fisa de post pentru asistentii angajati de eurodeputati.

Dragnea – Pitis – Dancila, un fel de grup infractional

Insa conexiunile dintre Liviu Dragnea si Viorica Dancila sunt mult mai vechi si dateaza inca din vremurile in care actualul sef al PSD ocupa functia de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman. In vara lui 2007, s-a eliberat un post de consilier judetean in fieful lui Dragnea dupa ce Petre Pitis (acelasi personaj care este implicat si in firma Tel Drum) a renuntat la functie. In locul sau a venit Cristinel Dancila, sotul actualului europarlamentar. Pe atunci, Viorica Dancila era consilier local la Videle, iar un an mai tarziu a ajuns in subordinea lui Liviu Dragnea, devenind consilier judetean, dupa ce sotul s-a retras din politica.
Viorica Dancila (pana atunci profesoara la Liceul din Videle si apoi inginer in mediul privat) se intelege bine cu Liviu Dragnea si ajunge pe listele PSD pentru europarlamentare, reusind sa obtina un fotoliu in Legislativul european. A urmat o perioada in care Viorica Dancila a aparat interesele partidului si in Europa si n-a ezitat sa-l apostrofeze pe comisarul Frans Timmermans (prim-vicepresedintele Comisiei Europene) atunci cand acesta a criticat modul in care PSD a adoptat Ordonanta 13. „Este o actiune mascata de a darama guvernul legitim a Romaniei si de a nu tine cont de votul romanilor din 11 decembrie“, a spus Viorica Dancila de la tribuna Parlamentului European.

Apoi, Viorica Dancila a sustinut partidul care a propulsat-o in scaunul de europarlamentar nu doar prin vorbe, ci si la modul concret. Astfel, in perioada 2014-2016, ea a facut donatii de aproape 200.000 de lei in conturile PSD. Cea mai mare parte a banilor s-au platit cash, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

Fidelitatea fata de partid a ajutat-o sa ajunga pe „lista scurta“ a numelor pe care PSD le-a luat in calcul pentru functia de premier atat in decembrie 2016, cand presedintele Iohannis a respins-o pe Sevil Shhaideh, cat si in iunie 2017, dupa ce premierul Sorin Grindeanu a fost demis prin motiune de cenzura.

Acum, Viorica Dancila a fost propusa pentru functia de prim-ministru al Romaniei. Dupa atatia oameni asezati in functii inalte, Teleormanul e pregatit sa ofere tarii si un prim-ministru.

Citeste mai mult pe recorder.ro