Acasă Stirile zilei Cinci OK, patru KO! Situaţia la zi a stadioanelor pe care se...

Cinci OK, patru KO! Situaţia la zi a stadioanelor pe care se va juca prima etapă a Ligii 1

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Vineri începe a doua parte a campionatului, iar ProSport a făcut o evaluare a tuturor stadioanelor pe care se va juca prima etapă din 2012. Cel mai bine arată suprafeţele de joc care beneficiază de instalaţii de încălzire, la polul opus situându-se gazonul din Chiajna şi cel din Braşov.
La Cluj, Ploieşti şi Piatra-Neamţ se poate juca în condiţii excelente, având în vedere că gazonul arată impecabil. Pe de altă parte, suprafeţele de joc ale echipelor din zona retrogradării, Chiajna, Mioveni şi Braşov, arată momentan îngrijorător, din diverse motive, fapt care poate totuşi să fie pe placul gazdelor. Peste toate se situează însă gazonul din „Ştefan cel Mare”, care este acoperit integral de zăpadă, dar, în prima etapă, Dinamo nu va evolua în „Groapă”, ci pe „Naţional Arena”.

Chiajna, stadion „Concordia”
Luni, 5 martie: Concordia – Oţelul
Dintre toate terenurile gazdă, cel mai prost arată cel din Chiajna. Chiar dacă mai mulţi muncitori adunau vineri zăpada cu găleţile, gazonul arăta execrabil cu 10 zile înainte de meci: trei sferturi acoperit cu zăpadă, în timp ce zonele verzi seamănă mai degrabă cu nişte mlaştini miniaturale.

Braşov, stadion „Tineretului”
Vineri: FC Braşov – Pandurii
Muncitorii au început să curăţe gazonul încă de vineri, dar, din cauza temperaturilor scăzute, acesta este îngheţat şi zăpada se înlătură greu. Totuşi, au fost date asigurări că problema va fi rezolvată până la ora meciului.

Cluj, stadion „Dr. Constantin Rădulescu”
Vineri: CFR – Tg. Mureş
„Feroviarii” au dat drumul instalaţiei de încălzire încă de la începutul săptămânii trecute, curăţând treptat zăpada. Gazonul se află într-o stare impecabilă, permiţând astfel desfăşurarea în condiţii optime a unui meci de fotbal.

Sibiu, stadion „Voinţa”
Sâmbătă: Voinţa Sibiu – Astra Ploieşti
Arena ardeleană nu dispune de instalaţie de încălzire, dar faptul că în ultimul timp la Sibiu nu a mai nins a împiedicat aşezarea unei cantităţi mari de zăpadă pe gazon. Astfel, curăţarea terenului a fost uşor de efectuat, iar în prezent suprafaţa de joc este uscată.

Ploieşti, stadion „Ilie Oană”
Duminică: Petrolul – FC Vaslui
Zăpada de pe stadionul prahovean se topeşte treptat, cu ajutorul sistemului de încălzire, urmând ca până miercuri gazonul să arate ireproşabil. În această zi, echipele de tineret ale României şi Cehiei vor susţine un meci amical.

Bucureşti, stadion „Valentin Stănescu”
Sâmbătă: Rapid – „U” Cluj
La prima vedere, echipa antrenată de Răzvan Lucescu nu va avea probleme cu gazonul, deoarece curăţarea acestuia a început cu aproape două săptămâni în urmă. Zăpada a fost înlăturată integral, dar momentan suprafaţa de joc este umedă. În plus, fanii giuleştenilor au curăţat şi zăpada din tribune, asigurându-se astfel că nimeni nu va putea arunca bulgări în teren.

Bucureşti, stadion „Dinamo”
Sâmbătă: Dinamo – Gaz Metan
Zăpada din „Groapă” măsoară câteva zeci de centimetri, singura porţiune deszăpezită fiind pista de atletism, dar acest lucru nu-i îngrijorează pe jucătorii lui Liviu Ciobotariu. Oficialii dinamovişti au închiriat „Naţional Arena” pentru prima etapă din 2012, din cauza prăbuşirii unei porţiuni a acoperişului tribunei a doua.

Mioveni, stadion „Orăşenesc”
Duminică: CS Mioveni – Steaua
Joi şi vineri, deţinuţii de la penitenciarul „Colibaşi” s-au ocupat de curăţarea terenului argeşean. Zăpada a fost curăţată în proporţie de 90 la sută, urmând ca restul să fie înlăturată azi de reprezentanţii ADP Mioveni.

Piatra Neamţ, stadion „Ceahlăul”
Luni, 5 martie: Ceahlăul – Sportul
Dotată cu sistem de încălzire, arena moldavă a fost curăţată integral de zăpadă. Mai dificil decurge procesul de uscare a ierbii, din cauza temperaturilor scăzute care se înregistrează la Piatra Neamţ.