Cap Limpede

Dezvoltare Personala

Chintesenta principiilor taoiste! Vezi lectiile de viata izvorate din filosoful Lao Tzu

Cu 500 de ani inainte de Hristos, filosoful chinez Lao Tzu (cunoscut si ca Lao Zi, Lao-Tze) a scris 81 de versete despre natura umana si felul in care oamenii trebuie sa-si traiasca viata si sa-si indeplineasca menirea. Dr. Wayne W. Dyer a creat o versiune proprie a celebrelor principii taoiste, pe care le poti aplica in viata de zi cu zi.

Iata cum sa traiesti o viata implinita:

1. Fii aici cu mintea si cu trupul tau, intr-o stare de apreciere, fara sa tanjesti dupa nimic. Nu te mai intreba daca faci ce trebuie.
2. Elibereaza-te de toate ipotezele care incep cu „ce-ar fi daca?”
3. Si de toate obiectivele pe care ti le-ai propus pentru viitor, inlocuindu-le cu puterea momentului prezent.
4. Fii aici si aminteste-ti sa faci asta acum, pentru ca daca te gandesti la alta imprejurare, iti irosesti astfel pretioasele momente prezente.

5. Inteleptul luminat isi face un obicei din a se cufunda in prezentul vietii lui, in acum.
6. Poti sa fii aici, acum, daca adopti o atitudine de acceptare a vietii, asa cum ti se infatiseaza ea.
7. Abandonezi ideea ca trebuie sa obtii mai mult sau ca trebuie sa fii in alt loc in viitor si te vezi, in schimb, ca un intreg, complet si desavarsit, exact asa cum esti.
Acest proces de cedare iti permite sa fii martor la abundenta nelimitata si la lumina eterna, care sunt intotdeauna prezente.
8. Trebuie sa-ti intre in obicei sa renunti la convingeri si pareri despre lipsuri si neajunsuri; in schimb, sa ai incredere ca marea Sursa iti va oferi tot ce ai nevoie, cum a facut-o mereu cu toate fiintele.
Aprofundand aceste invataturi veti ajunge sa intelegeti vechiul adevar din spatele cuvintelor taoiste: „Cand schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile la care te uiti se schimba.”, scrie bzi.

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-87344").on("click", function(){ $(".com-click-id-87344").show(); $(".disqus-thread-87344").show(); $(".com-but-87344").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});