Acasă Stirile zilei Chinezii vor sa cumpere Oltchim-ul si sa modernizeze Centrala de la Cernavoda

Chinezii vor sa cumpere Oltchim-ul si sa modernizeze Centrala de la Cernavoda

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Mai multe companii din China sunt interesate de extinderea termocentralei Rovinari, dezvoltarea Centralei Nucleare Cernavoda, dar si de privatizarea Oltchim. Chinezii vor sa construiasca si autostrada Pitesti – Craiova dar si calea ferata de mare viteza Bucuresti-Constanta.

 

Companiile chineze sunt interesate de modernizarea si extinderea capacitatilor de productie la termocentrala Rovinari, dezvoltarea Unitatilor 3 si 4 de la Centrala Nucleara Cernavoda, privatizarea combinatului petrochimic Oltchim, realizarea centralei hidroelectrice cu acumulare prin pompaj de la Tarnita, realizarea tronsonului de autostrada Craiova – Pitesti si constructia tronsonului feroviar de mare viteza Bucuresti – Constanta, potrivit unui comunicat transmis Mediafax de catre Ministerul Economiei.

 

„Potentialul de investitii al companiilor chineze este extrem de important, mai ales in contextul globalizarii. Romania are proiecte in domenii cheie – energie, transport, IT, agricultura. Statul chinez a alocat o linie de credit de 10 miliarde de dolari pentru realizarea de proiecte in tarile Europei Centrale si de Est, iar proiectele Romaniei sunt viabile si pot obtine finantarea necesara implementarii”, a declarat intr-un comunicat ministrul Constantin Nita.

 

Ministrul Economiei, Constantin Nita, s-a intalnit sambata cu ministrul Comertului din China, Gao Hucheng, in cadrul unei vizite oficiale la Ningbo, in perioada 6–9 iunie, cu ocazia conferintei ministeriale a ministrilor Economiei si Comertului din China si tarile Europei Centrale si de Est.

 

S-a discutat astfel despre cooperarea Romaniei cu Republica Populara Chineza, despre dezvoltarea de parcuri industriale si despre accesul pe piata chineza a produselor romanesti, in special a celor de origine animala.

 

Schimburile comerciale bilaterale dintre Romania si China au totalizat 3,28 miliarde de dolari in anul 2013, potrivit Ministerului Economiei. In primele trei luni ale acestui an, schimburile comerciale au fost de 931 milioanede dolari, in crestere cu 23,5% fata de perioada similara a anului precedent, conform gandul.info.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentFa cunostinta cu propria personalitate! Testul cubului te poate ajuta sa vezi cine esti si ce doresti de la viata!
Articolul următorCati bani castiga statul de pe urma voucherelor de vacanta. Estimarile sunt URIASE!