Acasă Timp liber Auto Chevrolet Spark a trecut cu brio testul impacului frontal. Afla ce masini...

Chevrolet Spark a trecut cu brio testul impacului frontal. Afla ce masini sunt sicrie pe roti

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Chevrolet Spark hatchback a fost singura masina compacta dintr-un total de 11 autovehicule testate de Institutul American pentru Siguranta Rutiera (IIHS), care datorita rezultatelor crash test-ului a primit un premiu din partea organizatiei pentru protectia pasagerilor (Top Safety Pick).

Spark a devenit astfel primul compact-car care a reusit sa treaca testul de impact frontal pe o suprafata de 25 la suta. Testul se efectueaza la o viteza de 64 km pe ora si simuleaza o coliziune cu un copac sau stalp.

Potrivit IIHS, punctul slab al tuturor masini testate, inclusiv Spark, este structura insuficient de rezistenta a caroseriei – un element-cheie in siguranta soferului si pasagerilor. Slabiciunea acesteia poate duce la o declansare incorecta a airbag-urile si deplasarea scaunelor.

fiat 500

La sapte din 11 masini manechinele s-au deplasat mult inainte, fapt care inseamna raniri grave ale soferului.

In plus, la toate vehiculele ofera o protectie extrem de slaba a genunchiului stang al soferului, iar in Honda Fit , Fiat 500 si Hyundai Accent pasagerii au suferit rani la nivelul soldului.

honda fit

Cele mai slabe rezultate le-a aratat hatchback-ul Honda Fit (vandute in Europa sub denumirea Jazz) si Fiat 500. in ambele cazuri, volanul a fost puternic deplasat spre sofer. in plus, la Honda capul manechinului a lovit bordul, iar la Fiat 500 usa soferului a cazut din balamale.

Rezultatele testului impactului frontal cu un copac sau stalp

1 Chevrolet Spark acceptabila

2 Mazda2 mediocra

3 Kia Rio mediocra

4 Toyota Yaris mediocra

5 Ford Fiesta mediocra

6 Mitsubishi Mirage Slaba

7 Nissan Versa (sedan) Slaba

8 Toyota Prius C Slaba

9 Hyundai Accent Slaba

10 Fiat 500 Slaba

11 Honda Fit Slaba

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos