Acasă Stirile zilei Bani Ce cadouri a primit Traian Basescu in 2013

Ce cadouri a primit Traian Basescu in 2013

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cadourile lui Basescu palesc vadit in fata celor facute in Romania cuplului conducator Nicolae si Elena Ceausescu.  In 2013, presedintele Traian Basescu a primit 37 de cadouri, in valoare totala de 5.667 euro, din care nu a pastrat nimic.

Cel mai scump bun, in valoare de 3.875 de euro, este o macheta de vapor „Deepwater Champion” primita de la Exxon Mobile si OMV Petrom. 900 de euro costa o macheta din lemn de trandafir a navei „Zheng He”. In rest, bunurile primite cu titlu gratuit nu depasesc o suta de euro.

Printre cadouri se numara o statueta urs din portelan alb, in caseta alba, in valoare de 45 de euro, un set de 4 pahare din lut cu motive populare, in traista de lâna (45 de euro), o sticla cu enupar si artizanat „Avram Iancu”, in traista traditionala (30 de euro), o papusa in costum traditional românesc (15 euro), dar si mai multe traiste traditionale românesti.

Inedite sunt si palariile primite de presedintele Traian Basescu, doua cu paun (foto), executate manual de mesterul popular Virginia Linul, din Bistrita-Nasaud si una de paie (clop). Pe lista figureaza si patru volume: „Câte doruri sunt prin sat – poezii populare”, de Maria Sterp, „Drum de fier prin praf de pusca si ploaie de stele” si „Drum de fier prin praf de pusca”, ambele de Paul Brascanu, si „Spre tara Fagaduintei”, de Tinuta Grec.

Seful statului a mai primit diverse obiecte si vase decorative din plastic, lemn, portelan si ceramica, placheteaniversare, precum si o pictura pe pânza „Avram Iancu”, in valoare de 60 de euro.

De asemenea, pe lista bunurilor se afla si Premiul Gala Mediatorilor, „Mediator’s Awards 2013”, din sticla, in cutie albastra.

De la Patriarhie, presedintele a primit o placheta cu Catedrala Nationala, in suport rosu (20 de euro)

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos