Cea de-a treia chakra, numita in limba sanscrita Manipura, este localizata in plexul solar,deasupra glandelor suprarenale.Este locul in care simtim fluturasi cand avem emotii puternice,cand ne este teama,in general.

Daca prima chakra este in echilibru, vulnerabilitatea celei de-a treia este reglata prin impamantare,adica stabilitate. Are culoarea Soarelui si ne aduce lumina,putere si vitalitate. Mai este numita si centrul vointei.

Afectiuni precum diabetul si ulcerul ne indica o disfunctie a acestui centru energetic.

De asemenea,daca ne este frig mai tot timpul inseamna ce undeva exista o dereglare.

Fiind asociata cu focul,pentru a fi in forma,avem nevoie de energie continuu si aceasta energie o obtinem numai daca ne conectam in permanenta cu Sinele nostru superior.

Aceasta conectare se face prin meditatie,uneori prin retrageri in solitudine, prin rugacine si plimbari in natura, in tacere.

Pentru a avea o vointa de fier,dar si resursele pentru a realiza ceea ce ne-am propus, avem nevoie de armonie in viata de zi cu zi, de liniste, de iubire,de rugaciune.

Acest fapt a fost demonstrat chiar si de oamenii de stiinta, care nu au putut explica unele vindecari asa-zise miraculoase.

Cum la baza tuturor lucrurilor si actiunilor noastre sta energia,in diferitele ei forme, nu trebuie uitata iubirea fata de tot ce ne inconjoara,dar si fata de noi insine. Ea este motorul, factorul nostru vindecator, primit in dar de la Dumnezeu Tatal.

Sursa: Secretele