Acasă Stirile zilei Bani CFR SA are un nou presedinte al Consiliului de Administratie

CFR SA are un nou presedinte al Consiliului de Administratie

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

CFR SA are un nou presedinte al Consiliu de Administratie, in persoana lui Ovidiu Putura, secretar de stat in Ministerul Justitiei, numit in functie de Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) CFR SA.  Amintim ca, saptamana trecuta, AGA CFR SA a revocat administratorii CFR, invocand managementul defectuos al companiei, si a numit o noua componenta a Consiliului.

Astfel, noii administratori sunt Ovidiu Putura, Ovidiu Petrisor Artopolescu (totodata membru al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica), Victor Cionga (managing partner la AZ Capital Advisors), Florin Luca (consultant financiar) si George Ciobanasu (auditor financiar).

Vechiul Consiliul de Administratie era format din Florian Raimund Kubinski (presedinte, CFO Volksbank Romania), George Micu (membru, director general CFR SA), Enache Jiru (membru, secretar de stat în Ministerul Finantelor) si Sebastian Tcaciuc (membru).

Kubinski a comunicat la 11 ianuarie ca în cele noua luni de mandat Consiliul de Administratie din care facea parte a respectat angajamentele asumate in fata institutiilor financiare internationale si a adoptat masuri care au avut ca efect inregistrarea de profit si eliminarea datoriilor fata de buget.

Corpul de Control al Ministerului Tranporturilor a sesizat DNA si Sectia Regionala de Politie de Transporturi Bucuresti dupa un control la CFR SA, in urma caruia au fost constatate deficiente de natura economica, administrativa sau organizatorica, precum si indicii privind savarsirea de infractiuni.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos