Acasă Stirile zilei Tech Ce fac, mai exact, copiii pe internet cand sunt nesupravegheati? 1 din...

Ce fac, mai exact, copiii pe internet cand sunt nesupravegheati? 1 din 8 parinti afla prea tarziu

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ce fac, mai exact, copiii pe internet? Aceasta intrebare a devenit mai presanta ca niciodata acum, cand accesul la Internet este posibil prin intermediul computerelor, smartphone-urilor si tabletelor. In mediul online nu exista granite sau limite – daca poti utiliza un computer, ai acces la orice tip de site-uri – iar copiii sunt, in general, cel putin la fel de „tech-savvy” ca parintii lor. Insa, nu tot ce este online este potrivit pentru cei mici, si, in timp ce web-ul este o sursa valoroasa de educatie si de divertisment, gazduieste, de asemenea, destule amenintari.

Copiilor le place sa navigheze pe internet, dar acest lucru vine cu un pret uneori. Si, in general, parintii sunt cei care platesc pentru boacanele din online ale copiilor lor. Cel putin 1 din 8 parinti au pierdut fie bani, fie date personale importante, deoarece copiii lor au utilizat computerul nesupravegheati, dupa cum a relevat un studiu efectuat de B2B International si Kaspersky Lab.

Potrivit acestui studiu, aproximativ 22% dintre parintii din Europa se tem pentru securitatea copiilor pe internet, fiind posibil ca acestia sa fi fost expusi la riscuri de pe Internet cel putin o data in ultimele 12 luni. Aproape 8% dintre parintii intervievati au declarat ca cei mici au intalnit continut neadecvat si 4% dintre respondenti au avut dovezi potrivit carora copiii lor luasera legatura cu persoane necunoscute.

Aproximativ 6% dintre cei intervievati au declarat ca au pierdut informatii importante din cauza copiilor lor, care au sters accidental date de pe PC-uri, iar 3% dintre copii le-au impartașit din neatentie cu alte persoane. Un procent similar din numarul total de respondenti au spus ca au avut de platit o factura neasteptata pentru cumparaturi online dupa ce copiii lor au avut acces la magazinele de aplicatii. In total, 13% dintre familii au inregistrat pierderi financiare sau scurgeri de date din cauza copiilor.

Aceste rezultate releva faptul ca atat copiii, cat si parintii, se confrunta cu riscuri serioase pe Internet si demonstreaza ca este nevoie sa fie luate masuri speciale pentru a le evita.

Daca parintii folosesc solutii antivirus care permit controlul parental, ar fi bine sa activeze aceste functii. Daca antivirusul nu ofera aceasta disponibilitate, ar fi bine sa caute una care permite supravegherea si restrictionarea traficului pe Internet.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos