O retea de spioni rusi si romani a fost prinsa in Romania, un cetatean rus fiind depistat pe Aeroportul International Henri Coanda, in timp ce incerca sa paraseasca teritoriul Romaniei, avand asupra sa documente si harti geologice, emise de autoritati ale statului roman.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) fac cercetari fata un grup infractional, constituit din persoane avand cetatenie rusa si romana, sub aspectul savarsirii infractiunilor prevazute de articolul 19 din Legea 51/1991, articolul 169 si articolul 298 Cod penal.

Potrivit DIICOT, factori de decizie din cadrul SC IPROMIN SA Bucuresti au divulgat catre persoane din mediul de afaceri din Federatia Rusa, informatii si documente clasificate, referitoare la zacamintele de cupru si metale rare din zona MOLDOVA NOUA, mai exact zacamantul de banatite si zacamantul „SUVOROV„.

Suportul informativ a fost asigurat de catre SRI. Cercetarile continua in vederea documentarii intregii activitati infractionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.