Acasă Stirile zilei Stiinta Cernobilul este mic copil pe langa Semipalatinsk! IMAGINI TERIFIANTE cu cele mai...

Cernobilul este mic copil pe langa Semipalatinsk! IMAGINI TERIFIANTE cu cele mai grave EXPERIMENTE cunoscute vreodata de om!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Subiectul zonei de Testare Semipalatinsk a fost intens dezbatut de catre presa internationala, ani la rand! Motivul este simplu: nu mai putin de 456 de bombe atomice au fost detonate acolo.

Poligonul din Kazahstan avea o intindere similara cu cea a statului New Jersey, intre anii 1949 si 1889, peste 450 de bombe atomice si termonucleare fiind detonate aici.

Oamenii de stiinta construiau orase intregi fantoma si diferite structuri, pentru a vedea efectul pe care il au bombele asupra lor.

Poligonul se afla foarte aproape de orasul Kurchatov, acum parasit. Oamenii care au trait atunci aici sufera, de generatii intregi, de o crestere semnificativa a cazurilor de cancer si malformatii congenitale, dar si alte boli provocate de expunerea la radiatii.

Practic, acesti oameni au fost folositi intentionat pentru experimente, cercetatorii fiind interesati si de efectele pe care le au testele nucleare asupra oamenilor.

Oamenii erau obligati sa stea afara, iar copiii avea convulsii din cauza radiatiilor…

Unii dintre cei care erau pe atunci elevi povestesc scene ingrozitoare: ferestrele de la scoli explodau in momentul testelor, iar ei aveau crize de convulsii.

De asemenea, locuitorii erau sfatuiti sa stea afara in timpul detomarii bombelor, sub pretextul ca ar putea fi ucisi in cazul in cazul in care casele lor s-ar fi prabusit. Astfel, ei erau expusi la o doza si mai mare de radiatii.

Acum, Poligonul poate fi vizitat de turisti, dar numai daca poarta costume speciale de protectie. Zona este inca periculoasa, din cauza materialului radioactiv inca prezent.

Timp de 17 ani, expertii americani si rusi au incercat sa curete aceasta regiune, dar in zadar. 150 de milioane de dolari au fost alocati in acest scop.

3.

Cernobilul este mic copil pe langa Semipalatinsk! IMAGINI TERIFIANTE cu cele mai grave EXPERIMENTE cunoscute vreodata de om!