Acasă Stirile zilei Cernobilul din Piata Victoriei! Radiatii de 10 ori mai mari decat limita...

Cernobilul din Piata Victoriei! Radiatii de 10 ori mai mari decat limita impusa ”zonei negre” de la Cernobil!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O investigatie realizata de jurnalistii de la tolo.ro legata de Muzeul de Geologie scoate la iveala detalii socante despre ce se ascunde in inima Capitalei in si sub muzeul langa care protesteaza zilnic sute de mii de oameni cu copii. Potrivit blogului lui Catalin Tolontan, tolo.ro in anumite puncte ale muzeului radiatiile sunt de 200.000 de ori mai mari fata de cifrele acceptate! In muzeu sunt zone cu radioactivitate normala si alte puncte cu radioactivitate crescuta. Asta nu inseamna ca trecatorii sau oamenii care manifesteaza in Piata Victoriei sunt afectati.

Dar cei care intra in curtea institutiei publice si se apropie de cele doua zone nesemnalizate se afla in pericol, potrivit propriilor concluzii ale Muzeului de Geologie!

Primii afectati sunt chiar angajatii.

”Zece dintre noi au cancer, ne cad parul si dintii”, spune unul dintre angajatii muzeului, care doreste sa ramana anonim. In schimb, Costina Surdu decide sa-si asume opiniile.  Fost director economic, acum simplu economist in Institutul Geologic, Costina Surdu spune ca vorbeste pentru cei care nu mai pot sa faca asta.

”Un fost coleg, Doru Vatasoaia, a decedat la aproape 60 de ani, dupa o mare suferinta”, povesteste ea.

23 DE ESANTIOANE DEPASESC NORMA

Trei saptamani mai tarziu, pe 12 mai 2016, Adriana Ion intocmeste un raport.

In document exista masuratorile alarmante, descrierile si propunerile de masuri.

Raportul este semnat si de Gavril Sabau, seful sectiei de Interes National de la Institutul Geologic al Romaniei, institut care are muzeul in subordine.

”Zona de depozitare a esantioanelor fosile (fragmente mamut) din curtea muzeului reprezinta o zona vulnerabila si susceptibila la perturbari semnificative ale fondului natural de radiatii, sursa fiind reprezentata de materialul fosil depozitat in conditii de insecuritate fizica si radiologica totala”, potrivit unui Raport de radiometrie, 12 mai 2016, Muzeul National de Geologie
Cladirea istorica a Muzeului de Geologie este plasata intre Soseaua Kiseleff si Bulevardul Aviatorilor.

Din gardul muzeului parcurgi 100 de metri pana in Piata Victoriei. Intre cladirea muzeului si cladirea Guvernului, in linie dreapta, sunt sub 200 de metri!

Citeste dezvaluirile uluitoare pe tolo.ro