Acasă Life Dezvoltare Personala Cercetatorii confirma: Constiinta supravietuieste dupa ce corpul moare!

Cercetatorii confirma: Constiinta supravietuieste dupa ce corpul moare!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cea mai mare problema a tuturor timpurilor este “ce se intampla cu noi dupa ce murim.” In timp ce multe persoane, religii si traditii spirituale au ajuns la propriile concluzii cu privire la natura tot mai durabila a sufletului, este nevoie de multa credinta pentru a stii cu siguranta ce se intampla dupa sfarsitul vietii. Pentru mintea stiintifica acest lucru nu pare a fi inca explicat in totalitate potrivit Waking times.

O echipa de cercetatori de la Universitatea Sputhampton din Marea Britanie a efectuat recent unul dintre cele mai mari studii de pana acum despre ce se intampla cu constiinta dupa moarte. Concluzia: nu se stie de ce dar constiinta si starea de constientizare inca sunt active dupa moartea corpului. Asadar, constiinta si corpul sunt doua lucruri separate.

“Oamenii de stiinta de la Universitatea din Southampton au petrecut patru ani pentru a examina peste 2.000 de oameni care au suferit stop cardiac din 15 spitale din Marea Britanie, SUA si Austria. Acestia au descoperit ca aproape 40 la suta dintre ele aveau starea de constientizare activa in perioada dintre stopul cardiac si resuscitare.

Dovezile arata faptul ca in primele minute dupa moarte constiinta nu este anihilata. Daca dispare dupa aceea nu se stie inca dar cert este ca nu se pierde. Creierul nu mai poate functiona daca inima s-a oprit. Dar in aceste cazuri constiinta inca era activa inca trei minute dupa oprirea inimii, in conditiile in care creierul moare in primele 20-30 de secunde. Descoperirile ne trimit cu gandul si la experientele traite de cei care au inviat dupa moarte.” a declarat Dr. Sam Parnia.