Acasă Stirile zilei Cercetatorii au gasit gena care are raspunsul la intrebarea: De ce mor...

Cercetatorii au gasit gena care are raspunsul la intrebarea: De ce mor barbatii de infarct!?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii de la Universitatea Duke din North Carolina au descoperit gena ce creste cu 38% riscul barbatilor de a face infarct.

Gena defectuoasa, descoperita la un barbat din opt, creste cu 38% riscul de infarct pentru barbatii cu afectiuni cardiace, precum si riscul de a muri in sase ani de la dezvoltarea unei astfel de maladii, informeaza dailymail.co.uk.

Un numar redus de femei – intre 2 si 3% – prezinta, de asemenea, aceasta gena defectuoasa.

In viitor, prezenta genei ar putea fi detectata la barbatii cu afectiuni cardiace, cu ajutorul unor teste, acestia putand primi tratamentul adecvat.

Redford Williams, profesor la universitatea americana, a demonstrat ca oamenii purtatori ai acestei gene produc de doua ori mai mult cortizol – denumit si hormonul stresului – cand sunt expusi unei presiuni psihologice.

Profesorul american a urmarit timp de sase ani mii de pacienti cu afectiuni cardiace, descoperind ca subiectii cu sensibilitate crescuta la stres, din cauza mutatiei genetice, aveau un risc mai crescut de infarct, precum si un risc mai mare de deces – prezenta genei fiind la fel de daunatoare ca fumatul si obezitatea.

Desi, pana acum, au mai fost descoperite gene responsabile pentru producerea infarctului, Redford Williams considera ca noua gena este diferita prin faptul ca sporeste riscul acestei boli. In plus, vestea buna este ca efectele acestei mutatii pot fi combatute.

 

„Partea surprinzatoare este ca aceasta trasatura genetica apare intr-o proportie semnificativa la oamenii cu boli de inima. Daca vom putea (…) efectua noi cercetari, vom reusi sa micsoram productia de cortizol ca reactie la stres – si sa reducem incidenta deceselor din cauza infarctului”, a afirmat Beverly Brummett, coordonatorul studiului.

Sursa: mediafax.ro

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos