Cercetatorii au descoperit o gena care poate prezice momentul din zi cand un individ va muri.

Oamenii de stiinta spera ca rezultatele sa poata fi utilizate in viitor pentru a determina cand pacientii bolnavi de inima sau cei cu risc de accident vascular cerebral ar trebui sa ia medicamente pentru a face tratamentul mai eficient, sau cand pacientii din spitale ar trebui sa fie monitorizati mai atent.

Echipa de cercetatori din SUA au descoperit variatia genelor accidental, atunci cand investigau evolutia bolilor Parkinson si Alzheimer, potrivit DailyMail.

Ei s-au uitat la obiceiurile de dormit a 1200 de pacienti sanatoși, cu varsta de 65 de ani, care au fost supusi, de asemenea, la evaluari anuale neurologice și psihiatrice.

Ei au gasit o singura molecula langa o gena numita „Period 1”, ce avea la baza fie adenina (A) sau guanina (G).

Tipul A este mai frecvent, printr-un raport de șase la patru. Astfel, pentru ca oamenii au doua seturi de cromozomi, un individ are o sansa de 36% de a avea doua baze A (genotip AA), de 16% sanse de a avea doua baze G (genotip GG) si 48% de a avea o combinatie de A si G (genotip AG).

Constatarile, publicate in Analele de Neurologie, au aratat ca cei cu genotip AA tind in mod natural sa se trezeasca aproximativ cu o ora mai devreme decat cele cu GG, și cei cu AG se trezesc aproape exact in mijlocul intervalului.

Ei au aratat, de asemenea, ca cei cu genotipul AA sau AG mor chiar inainte de ora 11, in medie, dar cei cu genotip GG au avut tendinta de a muri inainte de ora 18.

Autorul principal al studiului, Andrew Lim, de la Departamentul de Neurologie al Beth Israel Deaconess Medical Center din Boston, Massachusetts, a declarat ca:

„Ceasul intern biologic reglementeaza multe aspecte ale biologiei și comportamentului uman. Acesta influenteaza, de asemenea, calendarul de evenimente acute medicale cum ar fi accidentul vascular cerebral si atacul de cord”.

Clifford Saper, sef al sectiei de neurologie de la BIDMC, a explicat ca:

„Asadar exista cu adevarat o gena care prezice momentul din zi in care veti muri. Nu data, din fericire, doar ora din zi. „

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.