Acasă Sanatate Centrul German de Cercetare a Cancerului, Heildelberg: Tigarile electronice te supun unui...

Centrul German de Cercetare a Cancerului, Heildelberg: Tigarile electronice te supun unui risc de zece ori mai mare de cancer!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Conform noilor cercetari de la Centrul German de Cercetare a Cancerului, Heildelberg, tigarile electronice nu sunt atat de “sigure” pe cat se credea initial. Un nou studiu arata ca acestea contin compusi organici volatili, acetona, formaldehida, acetaldehida, benzopiran, precum si silicat si alte diverse particule de metal. Centrul German de Cercetare a Cancerului, Hildeberg, numeste e-tigaretele “un experiment necontrolat la care sunt supusi consumatorii”.

Tigarile electronice contin o multime de substante periculoase. Acestea contin substante organice volatile, inclusiv propilen glicol, arome si nicotina si sunt emise ca ceata sau aerosol in aerul interior. Studiul a aratat ca aceste particule lichide ultrafine cu un diametru mai mic de 2.5 microni pot patrunde adanc in plamani. Studiul arata in continuare ca aceste tigarete electronice produc substantial mai putine partiucle ultrafine decat tigarile conventionale, dar cu toate acestea, substantele emise de e-tigarete pot fi inhalate de catre non-utilizatori atunci cand sunt utilizate in interior. Expunerea pasiva la emisiile tigarilor electrolnice, poate duce la efecte adverse asupra sanatatii care nu pot fi excluse, afirma Centrul German de Cercetare a Cancerului, Heildelberg.

Studiul continua sa afirme ca rezultatele au aratat urmatoarele despre emisiile tigarilor electronice: a) pe langa glicol (ingredientul principal), nicotina, arome, nitrozamine specifice tutunului, compusi organici volatili, acetona, formaldehida, benzopiren si alte particule metalice si b) dimensiunea particulelor este cuprinsa intre 100 si 600 nanometrii, care pot fi comparate cu dimensiunea particulelor gasite in fumul de tutun al tigarilor conventionale. Nivelurile substantelor periculoase sunt mai scazute in cazul tigarilor electronice comparativ cu cele din fumul tigarilor conventionale, dar acestea tot se acumuleaza in aerul interior.

Desi nu era necesar un studiu pentru a confirma faptul ca inhalarea vaporilor necunosuti este nesanatos, dar este bine sa stim ca daunele secundare sunt demne de luat in considerare, astfel incat oamenii sa poata lua masurile de precautie in jurul copiilor si al altora. Singurul lucru pe care ne putem baza cu certitudine este ca nu va trece mult timp inainte ca proprietarii de afaceri sa interzica fumatul de tigari electronice pe proprietatea lor.

Daca doresti sa renunti la fumat, iata ce trebuie sa faci:

Amesteca parti egale de ulei esential de lamaie, piper negru si eucalipt. Aplica uleiul pe pielea de sub nas sau pe un disc de bumbac si respira profund de cateva ori cand apare nevoia de a fuma.

Sursa

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos