Acasă Timp liber Spiritualitate Celebrul alchimist din Evul Mediu, Paracelsus, ne invata regulile unei vieti linisite!

Celebrul alchimist din Evul Mediu, Paracelsus, ne invata regulile unei vieti linisite!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Teofrast, Philippus Aureolus Theophrastus Bombastus von Hohenheim sau pe scurt Paracelsus  a fost un celebru alchimist, medic, fizician, astrolog, teolog, filozof elvetian.

Celebrul alchimist din Evul Mediu a lasat pentru posteritate mai multe reguli.

REGULA VIETII NR.1:
Imbunatateste-ti stare de sanatate… Pentru a face acest lucru, trebuie sa respiram cat mai des cu putinta, profund si ritmic umplandu-ne plamanii cu aer proaspat. Bea in fiecare zi, cu inghitituri mici, doi litri de apa. Mananca multe fructe si mesteca mancarea cat poti de mult. Evita alcoolul, tutunul si medicamentele in afara cazul…ui in care nu urmezi vreun tratament pentru vreo afectiune. Baia zilnica este un obicei pe care il datorezi propriei tale demnitati.

REGULA VIETII NR. 2:
Alunga din spiritul tau orice idee de pesimism, de resentiment, de ura, de plictiseala, de tristete, de razbunare sau de saracie, in ciuda tuturor motivelor pentru care ele ar putea exista… Fugi de orice ocazie de-a avea de-a face cu oameni care sunt viciosi, josnici, dezaprobatori, lenesi si barfitori; evita de asemenea oamenii care sunt vanitosi sau vulgari, pe cei care au o capacitate naturala inferioara de intelegere sau pe cei ale caror subiecte de conversatie sunt senzualiste.

REGULA VIETII NR. 3:
Fa cat mai mult bine cu putinta… Ajuta orice persoana care s-ar putea afla in nevoie, insa niciodata sa nu ai o slabiciune pentru pentru cineva mai mult decat trebuie. Trebuie sa ai grija de energia proprie si sa eviti formele inutile de sentimentalism.