Cap Limpede

Dezvoltare Personala

Cele zece trasaturi de personalitate care aduc problemele in viata noastra

In continuare va vom prezenta cateva dintre principalele trasaturi personale ale vremurilor periculoase pe care le traim. Am putea crede ca pericolele cu care ne confruntam vin numai sub forma proliferarii nucleare, a agresiunii razboinice, a accesului usor la armele de asalt, a schimbarilor climatice in curs si a colapsului financiar mondial. Am gresi.

In timp ce cele de mai sus sunt fara indoiala periculoase, ele sunt in mare parte doar simptomele unor pericole mai subtile si pervazive cu care ne confruntam. Aceste zece mai putin cunoscute pericole sunt de natura psihologica si trebuie sa le constientizam cat mai rapid cu putinta.

In continuare va vom prezenta o lista de zece trasaturi psihologice de personalitate care reprezinta o amenintare reala pe aceasta planeta.

Iata care sunt cele ZECE trasaturi de personalitate care aduc problemele in viata noastra:

Trasatura periculoasa numarul 1 – Lipsa noastra de atentie ne impiedica sa facem un pas inapoi si sa intelegem imaginea de ansamblu. Cand nu putem vedea lucrurile asa cum sunt, nu putem face schimbari semnificative.

Trasatura periculoasa numarul 2 – Dorinta noastra de a accepta orice opinie neintemeiata ca fapt dovedit. Cand confundam opinia cu realitatea, alegerile noastre nu sunt fundamentate in realitate, ceea ce ne lasa in esenta neputinciosi.

Trasatura periculoasa numarul 3 – Rigiditatea noastra mentala si refuzul nostru de a vedea lucrurile dintr-o perspectiva diferita. O minte inchisa ne impiedica sa invatam ceva sau sa recunoastem atunci cand gresim. Suntem condamnati sa continuam sa repetam aceleasi greseli si sa facem altele noi.

Trasatura periculoasa numarul 4 – Evitarea compulsiva a disconfortului. Rezistenta noastra fata de a face orice este dificil sau neplacut ne face mai predispusi la imbolnavire si esec. Insistenta noastra ca lucrurile sa fie usoare si nedureroase ne priveasca pe noi de orice, cu exceptia satisfactiei superficiale.

Trasatura periculoasa numarul 5 – Obiceiul nostru de a nega problemele cu care ne confruntam. Cand refuzam sa ne confruntam cu problemele noastre, ajungem sa cream un model de asteptare atat de lung incat se transforma intr-o criza. Cand nu ne ocupam de nimic, toate problemele noastre, personale si globale, se vor inrautati.

Pagini: 1 2

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-98280").on("click", function(){ $(".com-click-id-98280").show(); $(".disqus-thread-98280").show(); $(".com-but-98280").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});