Acasă Utile Culinar Cele trei alimente din antichitate cu o putere curativa incontestabila!

Cele trei alimente din antichitate cu o putere curativa incontestabila!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

CURCUMA MACINATA

curcuma

Curcuma macinata este nelipsit in bucataria indiana si este adesea gasit in retetele bazate pe curry. Desi se gaseste usor in comert, oamenii nu profita de pe urma puterii acestuia de vindecare.

Condimentul este un puternic anti-inflamator a carui eficacitate este comparata cu cea a medicamentelor din farmacii. In plus, este un bun analgezic, antibacterian, antitumoral, antialergic, antioxidant, antiseptic, antispastic, astrigent, digestiv, diuretic si vindecator.

Curcuma a aparut ca o parte importanta a medicinei ayurvedice in anul 500 i.Hr. Ayurveda este un sistem antic indian de vindecare naturala practicat si astazi. Ayurveda se traduce „știinta vietii”. Inhalarea fumului curcuma scos prin ardere ajuta la atenuarea congestionarii, sucul de curcuma ajuta la vindecarea ranilor si vanatailor, iar pasta de curcuma se aplica pe pielea afectata de diferite boli.

CUM SA OBTINETI CURCUMA SI CUM SA O CONSUMATI

Din cauza cresterii popularitatii acestui condiment toate supermarketurile cu specific indian au curcuma pulbere. Totodata, acesta se poate comanda si online. Curcuma se foloseste in supe, curry sau presarat pe orez si legume. Mai mult, puteti fierbe curcuma cu miere, ghimbir si lamaie pentru a face cea mai sanatoasa bautura racoritoare din lume.